Info- en testmoment deelmobiliteit op 19 september

Patrick Demarest

10/09/2024
Actua

Deelmobiliteit wordt in Torhout een steeds groter begrip. Het lokaal bestuur organiseert op donderdagavond 19 september in het stadskantoor vanaf 18 uur een gratis inspiratieavond over deelmobiliteit voor burgers, ondernemers, handelaars en bedrijven.

Duurzame mobiliteit en alternatieve vervoerswijzen worden steeds belangrijker. Ook het Lokaal Bestuur Torhout heeft dit begrepen. Zes jaar geleden al startte Torhout met een aanbod van twee Cambiovoertuigen. Coopstroom biedt met zijn 3 deelwagens een elektrisch alternatief aan binnen deze deelwereld. Onlangs nog kwam er een deelwagen bij van Claus2you aan het station, later dit jaar volgt nog een extra elektrische deelwagen op dezelfde locatie. Hiermee kan Torhout in totaal al zeven deelwagens aanbieden. Er zijn ook vier elektrische damesfietsen, een elektrische bakfiets en Blue-bikefietsen beschikbaar. Om dit aanbod kracht bij te zetten organiseren het lokaal bestuur, Autodelen.net en de deelaanbieders een inspiratieavond in het stadskantoor waarbij je ook de mogelijkheid krijgt om de voertuigen en fietsen te testen.

           

Programma

18 uur             

  • Verwelkoming - schepen van Mobiliteit
  • Hoe deel ik mijn eigen wagen - Sarah Decombel - autodelen.net
  • Cambio autodelen in Torhout - Brecht Himpe - Cambio
  • Claus2you, autodelen bij jou in de buurt - Thomas Colpaert - Claus2you
  • Een deelfiets, iets voor jou? - Chris Casier - Lokaal Bestuur Torhout
  • Elektrisch autodelen is de toekomst - Jacques Houtekamer - Coopstroom

19.45 uur

  • Gratis testritten met deelwagens en deelfietsen
  • Hapje en drankje met bezoek van Silke Thorrez (Anke uit Nonkels, Sylvie uit Chantal), ambassadrice van de claus2you/Hoppin-deelwagens voor de vervoersregio’s West-Vlaanderen

Einde voorzien rond 21.30 uur

 

Schrijf in voor 15 september via www.torhout.be/deelmobiliteit.


"Mijn auto, mijn vrijheid, en terzelfdertijd staan we meer en meer samen stil in de files met die auto. Maar het kan anders! Wie volledig of deels overschakelt op deelmobiliteit zorgt voor zijn portemonnee én voor ons klimaat. Wist je dat 1 deelwagen maar liefst 10 private auto's vervangt? Laat je inspireren en kom zelf uittesten hoe onze deelsystemen werken. En wie weet, rij jij straks rond met een deelwagen of -fiets", vertelt Elsie Desmet, schepen van Mobiliteit.


Voor wie is dit event bedoeld?

De bedoeling van dit event is om mensen bewuster te maken van hun mobiliteitskeuzes, om burgers, ondernemers en werknemers te inspireren hoe ze zich duurzamer kunnen verplaatsen en bedrijven te inspireren hoe ze hun vloot kunnen afbouwen en overschakelen op deelmobiliteit. Als lokaal bestuur wensen we zoveel mogelijk mensen uit hun eigen wagen te krijgen en hun goesting laten krijgen in duurzame verplaatsingsmiddelen.