Infodag VIVES

Patrick Demarest

02/09/2020
cultuur/onderwijs

Op vrijdag 4 september is er in alle campussen van Hogeschool VIVES een infodag. Er zijn ook dagelijkse chatsessies en veilige campusbezoeken.

Interesse om aan VIVES te komen studeren? Dan is er geen betere manier om je te informeren dan tijdens de infodag op vrijdag 4 september 2020. Die vindt plaats op elk van de campussen in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout. Je kunt er die dag doorlopend terecht van 16 tot 20 uur. Daarnaast zijn er dagelijks chatsessies en veilige campusbezoeken mogelijk, behalve op zondag.


Tijdens de infoavond van 4 september verwelkomen ze graag toekomstige studenten en hun ouders. Ze leiden je rond en op de stands van de verschillende opleidingen vind je docenten en studenten die je graag alle informatie geven over jouw studie. Uiteraard kun je op elke campus ook terecht voor info over studiebegeleiding, studiekeuze, financiering, op kot gaan, examens en vrijstellingen ...


Je krijgt er ook de kans om de boeken en cursussen van je toekomstige opleiding in te kijken, vaklokalen te bezoeken en een kijkje te nemen op die plaatsen die elk van de campussen zo bijzonder maken, zoals de broodjesbar, het studentenrestaurant, de bibliotheek en de aula's. Je bent doorlopend welkom, maar het is het rustigst aan de stands aan het begin en aan het einde van de infoavond.

Infomoment voor afstandsonderwijs

Voor de meeste opleidingen op afstand kun je op 4 september terecht op de infostand in campus Kortrijk. Voor sommige opleidingen is het echter aan te raden om langs te gaan op de campus waar ook de opleiding via dagonderwijs wordt georganiseerd.

 

 Campusbezoeken

Nog t.e.m. 19 september kan je ook een veilig, geleid bezoek brengen aan de campussen, tijdens weekdagen om 10 en 14 uur en op zaterdag om 10 uur. Reserveren is niet nodig. 

Heb je specifieke vragen (bv. over ondersteuning en begeleiding bij studeren, de combinatie van studeren met een job, mantelzorg of topsport, etc.), maak dan voor de dag van je bezoek een afspraak met de studie- en trajectbegeleider van de opleiding die je wil volgen.

Geïnteresseerden in afstandsonderwijs nemen best eerst contact  op via afstandsonderwijs@vives.be.

 

 Chats met docenten en studenten

Je kan ook dagelijks, behalve op zondag, chatten met docenten en studenten van de opleiding(en) waarin je geïnteresseerd bent. Dat kan elke weekdag van 16u30 tot 18u en op zaterdag van 10u30 tot 12u. Je kan er presentaties zien, proeflessen volgen, cursusinhouden en getuigenissen van studenten bekijken … Meer info op infodag.vives.be.