Infomomenten groentenboerderij de Elzenhoeve op 24 november

Patrick Demarest

19/11/2021
Bedrijf

Dries Maeckelbergh van de Elzenhoeve in de Elzenstraat 5 zet op 24 november de hoevedeuren open. Vind je gezonde voeding belangrijk? Heb je interesse in duurzaam gekweekte groenten en kruiden? Koop je graag lokaal? Ga dan naar het eerste infomoment en maak kans op een van 5 biogroentenpakketten. Van 16 tot 17 en van 20 tot 21 uur wordt de visie en de werking van de biohoeve uiteengezet.

Dries Maeckelbergh en zijn vrouw Elien Vanlerberghe streken 15 jaar geleden in de hoeve van grootvader Jules Callewaert neer. Dries was vertegenwoordiger in de staalsector, Elien apotheker.
In 2019 werd een deel van de boerderij omgetoverd tot een vakantiehuis voor 16 personen. En zo kwamen mensen uit alle windrichtingen in de Elzenhoeve aangewaaid.

En die vroegen aan Dries of hij geen groenten kweekte…

“Dat zette me aan het denken”, zegt Dries. “Die grote oppervlakte van 10 hectare waar niets mee gedaan werd…”

Maart 2021

“In maart 2021 begon ik dan ook op een oppervlakte van 1 hectare groenten te kweken volgens het bioprincipe: zonder kunstmeststoffen noch sproeistoffen en alleen met natuurlijke bemesting. Dit jaar kweekten we een 40-tal groenten, kruiden en snijbloemen. Die werden dan te koop aangeboden in pakketten. Op dit ogenblik is ons land in omschakeling maar gaan we vanaf 2022 het label biologisch mogen gebruiken. Vol overtuiging wil ik meestappen in dat verhaal want dat is goed voor de natuur en de diversiteit.”

Toekomst

Dries bruist van de ideeën. Zo wil hij ook een pluktuin en een bezoekboerderij uitbouwen, een samenwerking met Tordale aangaan en een fit en food programma lanceren. Allemaal onder het motto: lekker, gezond en gelukkig!

24 november

Op 24 november staan twee presentaties met powerpoint over het bedrijf, de werkwijze, het aanbod en de mogelijkheden op de agenda.
Dit van 16 tot 17 en van 20 tot 21 uur.
Je kan een van de 5 groentenpakketten winnen als je komt!