Internationale Dag van de vrijwilliger

Patrick Demarest

08/12/2021
Actua

Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Torhout was dat het geval.  

IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Hét moment om alle vrijwilligers nog eens extra te bedanken voor hun inzet.

Bij het lokaal bestuur van Torhout zijn meer dan 400 vrijwilligers actief. Zij worden onder andere ingezet om voor te lezen in de bib, steken hun schouders onder de dagdagelijkse werking van onze sociale kruidenier 'De Kommisje', helpen in het Woonzorgcentrum met de maaltijdbedeling, bemannen elke week vol enthousiasme het vrijwilligersloket,…

Vrijwilligers zijn met andere woorden niet weg te denken uit de dagdagelijkse werking van het Lokaal Bestuur Torhout. "Jaarlijks grijpen we een aantal momenten aan om onze dierbare vrijwilligers nog eens extra in de bloemetjes te zetten. De Internationale Dag van de Vrijwilliger is zo'n moment. Ondanks corona kunnen we nog steeds (of zelfs nog méér) op vrijwilligers rekenen. Een dikke merci daarvoor", aldus Lieselotte Denolf, schepen van o.a. vrijwilligerswerk. Ook rond de Week van de Vrijwilligers (februari-maart) zet het lokaal bestuur zijn vrijwilligers in de bloemetjes, en worden ze - ondertussen naar jaarlijkse gewoonte - getrakteerd op een gratis film en ontbijt.

Alle vrijwilligers van het lokaal bestuur ontvangen een bedankingskaartje in de bus. Met dit kaartje kunnen ze in de week na 5 december langsgaan in ontmoetingscentrum 't Centrum voor een vers kopje koffie of een warme chocomelk en een lekker gebakje ('t Centrum is open op dinsdag van 13 tot 16 uur, op woensdag van 9 tot 12 uur en op donderdag en vrijdag van 13 tot 16 uur).

Ook zin om te vrijwilligen bij het lokaal bestuur of daarbuiten? Of zin om als buddy aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje op www.torhoutvrijwilligt.be, volg onze Facebookpagina 'Torhout Vrijwilligt' of neem contact op met het vrijwilligersloket (Aartrijkestraat 11A, dinsdag van 9 tot 12 uur of donderdag van 13.30 tot 16 uur, vrijwilligers@torhout.be of 050 22 12 33), waar je samen met een geëngageerde vrijwilliger zoekt naar hét vrijwilligerswerk op jouw lijf geschreven.