Isabelle Van Cleven in de Kluze

Patrick Demarest

19/03/2022
Cultuur

De Torhoutse kunstenares Isabelle Van Cleven exposeert haar kleurrijke schilderijen in de ondertussen gesloten bruine kunstkroeg de Kluze op het Conscienceplein in Torhout. Tijdens het laatste maartweekend en de twee eerste weekends van april ( 26 maart - 10 april) is de tentoonstelling te bezoeken telkens van 14 tot 18 uur.

Isabelle Van Cleven

Isabelle Van Cleven is een kind van de zee waarmee ze zich nog steeds heel nauw verbonden voelt. Al ruim 25 jaar woont zij samen met Ronny Aernoudt in Torhout. Achter de witte gevel  in de Ernest Claeslaan 10 schuilt heel wat talent.

Zij zag het levenslicht in Knokke. Na haar studies in Sint Lucas in Gent en enkele tussenstops werd zij een gewaardeerde lesgever in het Sint-Vincentiusinstituut. Gedurende meer dan 20 jaar zette zij haar in voor de afdeling Creatie en Mode waarvan zij de mede-oprichtster was. De organisatie van de modestraten en een uniek modeparcours werden succesvolle blikvangers. De laatste jaren maakt zij deel uit van het team van Retail en Management waarbij zij zorgt voor de Visual Merchandising. De steeds wisselende etalages in de Spinneschoolstraat zijn er het resultaat van….. Vanuit die opdracht is zij al jaren één van de coaches van de studentenbedrijven.

Voor de eerste maal in thuisstad

De expo van Isabelle van Cleven vindt voor de keer plaats in haar thuisstad Torhout. Voorheen organiseerde zij al tentoonstellingen in Oostende, Kortrijk, Kats (Nederland) en Damme.

Isabelle is al van kindsbeen af creatief bezig. Haar schilderijen ontstaan impulsief, gedreven door de emoties van het moment. In deze weinig verkwikkende periode met corana en oorlog brengt haar contrasterend kleurgebruik aangevuld met rake boodschappen wat optimisme in het leven.

Zelf typeert zij haar creatieve bezigheid als volgt: “Als kunstschilder laat ik mij leiden door mijn gevoel. De toeschouwer mag zelf interpreteren en kan zo zelf uitmaken wat hij of zij beleeft. De toeschouwer kan zelf de kleurvakken invullen los van mijn aanvoelen. Ik besef doorheen de jaren meer dan ooit dat mijn werken éénmaal voltooid, hun eigen weg gaan leiden”. En zo wil Isabelle het ook. De toeschouwer zelf laten invullen en maximaal genieten.

De expo vindt plaats in de bruine kroeg De Kluze die momenteel te koop staat. Een uniek kans om er nog eens binnen te gaan. De combinatie van moderne kunstinrichting en de mooie bruine kroegelementen zorgen voor een extra uitstraling. Een bezoek aan deze expo is beslist een aanrader!