Jolien schreef Jacobiens gedaantes in liefde en lust neer

Patrick Demarest

16/07/2021
Cultuur

Jolien Verstegen, 33, afkomstig van Gistel maar woonachtig in Torhout, pakt uit met een erotische roman: Jacobiens gedaantes in liefde en lust.

Wie is Jolien Verstegen?

Jolien: "Ik studeerde Taal- en Letterkunde en werkte als freelancejournalist voor Krant van West-Vlaanderen regio Gistel, De Zeewacht dus. De liefde voor taal, schrijven en lezen zat er dus altijd al in."

"In het dagelijkse leven werk ik bij Hydro in Lichtervelde als projectcoördinator. Ik ben getrouwd met Kenny Verhoye en heb twee zonen: Axel en Nand."

"Als kind schreef ik kortverhalen, gedichten en later dus ook artikels. In 2016 vatte ik het plan op om een echt verhaal op papier te zetten omdat ik tijdens een vrijgezellenweekend met een vrouw in contact kwam die journalist was en een boek aan het schrijven was. Ik vond dat ik zelf ook voldoende ideeën en schrijftalent had om het op z'n minst te proberen. Ik lichtte zoveel mogelijk mensen in over mijn plannen zodat ik de druk zou blijven voelen om ermee door te gaan."

Filosoof

"Ik noem mezelf ook graag een filosoof omdat ik vaak bijzondere opvattingen over het leven heb, in het bijzonder over intermenselijke relaties en de liefde. De ideeën die ik daarover heb, wilde ik ook graag met de wereld delen. Niet in een filosofisch werk, maar verweven in een verhaal. Een roman als het ware."

 

"Omdat je ideeën door je leven heen, vaak wijzigen, leek het me het meest aangewezen om een bildungsroman te schrijven. Het personage kan hierin dan ook een evolutie meemaken."

"Het verhaal is niet autobiografisch, maar ik creëerde wel de mogelijkheid binnen het verhaal en het boek om mijn zienswijzen op papier te zetten. Het gebeurt dus dat het verhaal even moet wijken voor één of andere uiteenzetting of bewijsvoering."

 Erotiek

"Taalspel is voor mij ook zeer belangrijk. Ik heb gepoogd om naast diepzinnige en vernieuwende, ook mooie zinnen op papier te zetten. Hier en daar ook met een dubbele bodem." 

"De thema's die ik behandel zijn vooral de liefde en de relatie tussen man en vrouw, maar ook de kinderwens, het ouderschap, de relatie tussen broer en zus en tussen ouder en kind komen aan bod."

"De roman valt onder de categorie erotische roman omdat er een zestal erotische scènes in staan. Die zijn niet bijzonder vulgair, maar dienen ook om de gedachtegang van het hoofdpersonage te ondersteunen."

Jacobiens gedaantes in liefde en lust

"Overspel overkomt je niet. Het is de apotheose van een langgerekt verlangen, van een langdurig en gevaarlijk spel dat zich pas laat gelden in het te ver drijven, in het “overspelen”." Er is geen excuus voor een foute man! Jacobien is 26 en universitair onderzoekster aan de faculteit Psychologie. Ze leidt een fijn maar relatief voorspelbaar leven met haar vriend Bram. Tot ze op een dag tijdens een gastcollege kennismaakt met Jochem. Jacobien is meteen overrompeld door zijn intense ogen en jongensachtige glimlach. In de wandelgangen van de universiteit zoekt ze hem steeds vaker ‘per ongeluk’ op. Voelt hij die mysterieuze spanning ook wanneer ze elkaar tegenkomen? Wanneer Jochem interesse lijkt te tonen, begint een meedogenloos spel van aantrekken en afstoten. Zonder het goed en wel te beseffen raakt Jacobien verslaafd aan Jochem. Maar kent deze verboden liefde ook een einddatum? 

Voor wie het boek wil kopen

"De mensen kunnen het boek aankopen via verschillende webshops zoals die van Bol of Standaardboekhandel. Het boek is ook fysiek aanwezig  in verscheidene winkels: zeker in Standaardboekhandel Gistel en Torhout. Kostprijs: 17,50 euro.

Je kan het ook bestellen via mij: jolien.verstegen@outlook.com