Juf Tine Vandaele in de bloemen

Patrick Demarest

25/09/2017
Actua cultuur/onderwijs

Het studiegebied Onderwijs van Hogeschool VIVES wil op 5 oktober, Internationale Dag van de Leerkracht, alle leerkrachten nog eens in de bloemetjes zetten en hen bedanken voor hun grote en betekenisvolle inzet. Van de campussen Brugge, Kortrijk en Torhout verrast telkens een student een vroegere leerkracht.

DSC_9579

Elke dag geven de leerkrachten het beste van zichzelf om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken en verfijnen. Iedereen weet zich nog een leraar te herinneren die bepalend is geweest voor zijn of haar toekomst. VIVES vroeg aan de studenten van het studiegebied Onderwijs in Kortrijk, Brugge en Torhout welke leerkracht hen is bijgebleven en mooie herinneringen naliet. Op die manier krijgen ze een mooie inkijk in welke leerkrachten voor leerlingen het verschil maakten.

Voor campus Torhout was dat Anne-Lynn Holvoet uit Veldegem. Zij heeft op donderdag 21 september juf Tine Vandaele van het Sint-Jozefsinstituut College, Bruggestraat 32 in Torhout, verrast. Mevrouw Vandaele was voor haar de persoon die haar stimuleerde om onderwijs te studeren. Ze geloofde in haar capaciteiten.