Keiberg- en Sint-Jozefstraat open

Patrick Demarest

12/06/2020
Actua straat/wijk

In de Keibergstraat werd de laatste fase van de waterbeheersingswerken uitgevoerd die de wijk Torhout-Oost en de Schilderswijk tegen wateroverlast beschermen. Om het oppervlaktewater van de regio Bruggestraat en de spoorweg op te vangen in een verbindingsgracht moesten de grachten en de rioleringen nog verbonden worden. Hiervoor moest de rijweg opgebroken worden en was er geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf dinsdag 2 juni.

Deze invalsweg was tegelijkertijd noodzakelijk voor de transporten naar de bouwwerf aan scholengroep Sint-Rembert in de Sint-Jozefstraat. Om de verkeershinder voor weggebruikers zoveel als mogelijk te beperken, werd beslist de twee werven op elkaar af te stemmen. Daardoor was de Sint-Jozefstraat vanaf donderdag 28 mei in de week afgesloten voor alle verkeer.

Werken afgerond

De werken in de Keibergstraat werden vandaag 12 juni afgerond. In de late namiddag wordt de signalisatie weggehaald en kan alle verkeer opnieuw door.

Ook de Sint-Jozefstraat wordt terug opengesteld voor het verkeer. Opgelet: in de Sint-Jozefstraat blijft er wel eenrichtingsverkeer gelden vanaf de Hugo Verriestlaan richting de Bruggestraat. Ook de fietsstraat wordt terug actief.