Kiwanis Torhout steunt goede doelen

Patrick Demarest

08/06/2016
Actua vereniging

Tijdens haar sociale avond heeft serviceclub Kiwanis Torhout-Houtland een aardige som van 48.138 euro steun uitgereikt aan een dertigtal sociale doelen.  Het voorbije werkjaar steunde de club diverse projecten waarin het welzijn van kinderen en jongeren centraal staat: “Serving the children of the World” is dan ook hun drijfkracht.

IMG_4671

Met de steun van de sponsors en de inzet van haar leden kon de club ook dit jaar steun toekennen aan projecten om kinderen te helpen die aan de rand van de maatschappij leven of onder noemer kansarmoede gerangschikt worden. De Sociale Commissie onder voorzitterschap van Stefaan Buylaert selecteert welke projecten welke steun krijgen, afhankelijk van de ontvangen aanvragen en de concretisering en doel van de projecten.  Naast een aantal klassiekers komen ook een aantal nieuwe projecten aan bod.

IMG_4676
De strijd tegen tetanus
Naast een aantal plaatselijke projecten steunt de club ook jaarlijks de internationale campagne Eliminate van Kiwanis International.  Samen met Unicef zet Kiwanis zich in voor het uitroeien van tetanus bij moeders en pasgeborenen.
Lokale projecten die worden ondersteund zijn projecten in de regio Torhout waarin het welzijn van kinderen en jongeren centraal staat met een focus op duurzame projecten met een duurzaam resultaat: centra voor ambulante revalidatie zoals ’t Veld te Aartrijke en ’t CAR te Torhout, wetenschappelijk onderzoek naar kanker of organisaties die kinderen met kanker helpen zoals Kiekafobee, scholen voor buitengewoon onderwijs zoals Zonnehart in Aartrijke, enz.
Kerst voor iedereen
Niet alleen tijdens de sociale avond deelt de club uit, maar ook tijdens andere steunacties zoals Kerst voor Iedereen met Peter Lavens als voorzitter van deze commissie, zorgt de club voor de alleenstaanden, bejaarden, mindervaliden en minderbedeelden.  Dankzij de talrijke steun van de middenstand werden kerstpakketten onder de vorm van waardebons en natura koopwaren geschonken aan mensen die een duwtje in de rug konden gebruiken om de koude kerstdagen met menselijke warmte te kunnen vieren.
Omnisportkamp
Jaarlijks organiseert de club onder leiding van Peter Lanszweert en zijn team een sportweek voor meer dan honderd sociaal behoeftige kinderen in samenwerking met vzw VLABUS en locatie De Lork (Kemmel).  Een dagje Bellewaerde zorgde voor een goede afsluiter van deze intensieve week.

IMG_4678

De voorzitter van de club, Bart Pattyn, is trots op de resultaten van zijn club en geeft binnenkort de fakkel door aan zijn opvolger, Philippe Desmet.