Klaar voor de toekomst

Patrick Demarest

02/02/2023
Bedrijf

Dick D’Hoore en Dupon Biscuits zijn klaar voor de toekomst. “Het ziet er goed uit”, zegt Dick, “we staan een stuk verder dan vorig jaar. Laat de zomer maar komen.”

(Dean, Dick en Dick jr)

Dupon Biscuits, wereldmarktleider in de productie van ijshorentjes en –wafeltjes en alle verpakking voor de ijsindustrie,  is zowat de eyecather van het nieuwe bedrijventerrein de Ringaert.

Dick: “Na corona en de verhuis naar Torhout maakten we hier toch een moeilijk eerste jaar door. Alsof alles nog wat op zijn plooi moest vallen. Bij de start van het nieuwe jaar kan ik zeggen dat we al een flinke stap verder staan. Op alle vlakken: ook in de structurele uitbouw van het bedrijf.”

Dick junior en Dean

Sedert juli 2016 werkt ook Dick junior en sedert juli 2019 Dean mee in het bedrijf. Dick is handelsingenieur, group CFO, en is 29 jaar; Dean is handelsingenieur, group COO en is 26.
“Ze worden stapsgewijze opgeleid in de verschillende Dupon sites op alle niveaus”, verduidelijkt vader en CEO Dick.

Wat zijn de voor- en nadelen van een dergelijk hecht familiebedrijf?

Dick: “We kunnen heel snel beslissingen nemen over belangrijke items. Daar tegenover staan de moeilijke “losmaakmomenten”. We zijn er 24/24 en 7/7 mee bezig.”

Kan vader Dick nog volgen met de enthousiaste inbreng van de zonen?

Dick: “Ik trek nog altijd het voortouw met het grootste enthousiasme.”

Uitbouw personeel

Dick: “Zoals al gezegd, zijn we bezig met een vaste kern medewerkers uit te bouwen. Na de verhuis naar Torhout moest die opnieuw op punt worden gezet. Technisch personeel en inpakkers zijn altijd welkom. Zeker nu we voor de drukke productieperiode staan.”

Biscuits Dupon
Ringaertstraat 3
8820 Torhout
051 58 89 12
info@biscuitsdupon.be
www.biscuitsdupon.com