Koddaert Metalen in nieuwe handen

Patrick Demarest

13/04/2022
Bedrijf

Na 44 jaar trekken Annie Heynderick en Danny Danneels de deur achter zich dicht van Koddaert Metalen in de Tulpenstraat. Beiden zijn of worden 65. Tijd om de fakkel door te geven dus. "We hebben geen kinderen en zijn dan ook blij dat we met Jonas Vanhee en Wendy Compernol een enorm gedreven koppel gevonden hebben die de zaak heeft overgenomen. Koddaert Metalen werd overgenomen in maart. Danny blijft hen wel nog begeleiden.

(V.l.n.r.: Annie, Danny, Wendy en Jonas.)


Geschiedenis

Koddaert Metalen heeft dezelfde roots als Koddaert NV in Koekelare dat gerund wordt door Jean-Pierre Heinderyck. Beiden stammen af uit een kleine smederij waarvan het begin teruggaat tot meer dan 80 jaar geleden. Oorspronkelijk groeide het verder door als een bedrijf maar door de groei beslisten Robert (vader van Jean-Pierre) en Alex (vader van Annie) om twee aparte bedrijven op te richten: Koddaert Metalen en Koddaert NV. Annie Heynderick en haar man Danny Danneels namen 44 jaar geleden Koddaert Metalen in handen. Dat staat voor groothandel in metalen voor bouw en constructie, voor professionelen en particulieren. Er is wellicht geen huis in Torhout waarin niets verwerkt zit dat afkomstig is van bij Koddaert Metalen...
Koddaert Metalen heeft naast de hoofdzetel in de Tulpenstraat ook nog een zevental loodsen in Torhout en Zwevezele-Wingene. Het bedrijf heeft 10 werknemers in dienst die allemaal aan boord blijven.

Carrièreswitch

Wendy Compernol (31) en Jonas Vanhee (31) zijn beiden uit Lichtervelde en wilden samen ondernemen.

Wendy: "Via via kwamen we te weten dat Koddaert Metalen over te nemen was. De klik was er onmiddellijk. En zo stappen wij de wereld van de metaalhandel in. Niet evident want Jonas was thuisverpleger en ik werkte bij Zakenkantoor Pauwels. Maar dit bedrijf met zijn specifieke aanbod is uniek in de regio Torhout. Bovendien zit in de overname ook al grond op het nieuwe bedrijventerrein De Ringaert. Het is de bedoeling dat we na verloop van tijd naar daar verhuizen en alles centraliseren. Maar nu gaan we, met de steun van Danny, alles leren. Verder blijft Koddaert Metalen zoals het is: je kan hier alles kopen...van de kleinste vijs tot de grootste metalen draagbalk.