Koen en Koen pakken de prijzen

Patrick Demarest

02/05/2023
vereniging

Op 1 mei vond de jaarlijkse 'Gaeydag' of sireschieting van de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan Torhout plaats. Koen Pollentier is de nieuwe sire, Koen Vande Caveye is baljuw.

Het weer zat alvast mee, maar toch bleek het dit jaar niet eenvoudig om de hoofdvogel te raken! Het duurde maar liefst 8 ronden buiten de officiële 3 ronden voor er een waardige opvolger van de vorige sire, Sammy Fraeyman, de hoofdvogel kon afschieten! De nieuwe sire voor 2023 werd Koen Pollentier. 2de in rang, en met de titel Baljuw, is dit jaar Koen Vande Caveye.

Ook de aanwezige schepenen en de burgemeester deden een bewonderenswaardige poging maar helaas trof geen enkele pijl doel.

De schuttersgilde heeft zo, na de indrukwekkende tentoonstelling van vorig jaar (Schot in de roos), het startschot gegeven voor het seizoen 2023. Schietingen vinden plaats elke woensdag van 18.30 tot 21.30 uur aan de "Perse" in de Industrielaan. Geïnteresseerden kunnen altijd eens langskomen om dit levend erfgoed mee te maken!