Komt hier een Albert Heijn?

Patrick Demarest

03/09/2021
Bedrijf

Als het aan Thibaut Lemahieu van AD Delhaize Torhout en Tom Dekoninck van Cebeko ligt, komt er een Albert Heijn op de huidige site van Cebeko in de Bruggestraat. Thibaut Lemahieu is zaakvoerder van AD Delhaize Torhout, Ingelmunster en Koekelare en wil dus ook een Albert Heijn naar Torhout brengen. De site Cebeko is ongeveer 8500 vierkante meter groot. Maar...de weg is nog lang.

Burgemeester Kristof Audenaert heeft weet van de gesprekken en zal ten gepaste tijde - lees: als vergunningen en dergelijke worden aangevraagd - het nodige doen.

Ann Maes woordvoerdster van Albert Heijn bevestigt dat Albert Heijn wel degelijk een winkel wil in Torhout maar dat het absoluut nog niet zeker is dat dat op de site van het huidige Cebeko gaat zijn. "Het is allemaal nog in de voorwaardelijke zin", zegt Ann.

"We willen graag naar Torhout komen maar waar dat zal zijn, zal het traject uitwijzen dat we voor een vestiging moeten doorlopen. Winkels van Albert Heijn hebben trouwens genoeg aan een oppervlakte van 2000 vierkante meter. De site waarover nu sprake zal dus zeker niet helemaal voor ons bestemd zijn..."