Koninklijk Harmonieorkest de Jongelingskring tweede in Italië!

Patrick Demarest

11/04/2017
cultuur/onderwijs muziek

Het Koninklijk Harmonieorkest de Jongelingskring uit Torhout trok van 6 tot 9 april richting Riva del Garda in Italië. Daar vond een internationale wedstrijd voor harmonieorkesten plaats: Flicorno d'Oro. Drie dagen lang werd er muziek gemaakt. 45 orkesten, 2638 muzikanten uit 10 verschillende landen namen deel in verschillende categorieën.

jongelingskringeen

De Jongelingskring trok met 61 muzikanten, hun dirigent Nico Logghe en enkele supporters naar Flicorno d’Oro en trad aan in de hoogste categorie, ‘Excellenza’. De concurrenten waren orkesten uit België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.
De winnaar in deze categorie werd het orkest uit Lugano onder leiding van Franco Cesarini. Dat was de gedoodverfde winnaar, Cesarini heeft een heel grote naam in de harmoniewereld en was ook al verschillende keren voorzitter van de jury van Flicorno d’Oro.

jongelingskringtwee

Maar: de Jongelingskring uit Torhout werd na een nek-aan-nekrace met het Mannheims orkest zowaar tweede. "Een resultaat dat we niet hadden verwacht maar ons prompt een trombone ter waarde van 1500 euro opleverde. Niet alleen dat, we kregen ook complimenten van de internationale jury, bestaande uit Norbert Nozy (B), Henry Adams (NL), Laszlo Marosi (USA) en Carlo Pirola (I)", besluit Eva Stael.