Koninklijke harmonie Rhetorika

Admin

04/09/2014
oude foto

Rhetorika01
De eerste foto van Rhetorika. Genomen aan de achterkant van café-feestzaal-cinema Rhetorika, gelegen tussen de Oostendestraat en de Putstraat, vermoedelijk 1927. Muziekmeester Bernard Blondeel in het midden.

Rhetorika02
Foto uit 1955. We herkennen [van achter naar voor] Maurice Deroo [sousafoon], Julien Vanclooster [trombone], Gaston Demeyere [trompet], …, Gaston Duvilliers [saxofoon], en helemaal vooraan Oscar Crombez op klarinet. [Ter info: Maurice Deroo is de vader van Servais.]

Rhetorika03
Begin jaren 90 startte Rhetorika met een jaarlijks gratis concert voor de inwoners en bezoekers van het WZC Sint-Augustinus. Deze traditie wordt tot op vandaag in ere gehouden.  Foto uit 1991.

Rhetorika04
Rondgang in de Torhoutse binnenstad tijdens het Ceciliafeest. Magda Decaluwé slaat de ‘grosse caisse’ in het Criterium. Foto uit 2007.

Rhetorika05
Altijd sfeer met Rhetorika. Foto genomen in Het Wit Paard tijdens Ceciliarondgang 2009.

Rhetorika06
Rhetorika is paraat in weer en wind. Foto genomen in de barre vrieskou van 2010 ter gelegenheid van het Barbarafeest van de Torhoutse Brandweer.

Rhetorika07
Foto uit 2012. Rhetorika werd op het stadhuis ontvangen voor haar 90-jarige jubileum. [©Maarten Denolf]

Rhetorika09
Rhetorika speelt op de Torhoutse Markt tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. “Ze zijn daar…” Foto genomen 31 maart 2013. [©Maarten Denolf]

Rhetorika08
‘Cool on the klarinet…’ Charlotte Vanbelle tijdens datzelfde optreden. [©Maarten Denolf]

Rhetorika10
Middagmalen in The Roots tussen twee optredens door: hulpdirigent Martijn Yde, secretaris Mieke Tyvaert en drummer Dennis Kaeckebeke. Foto 1 mei 2013.

Rhetorika12 Rhetorika13 Rhetorika14
Foto’s genomen tijdens jaarlijks gratis concert voor de inwoners en bezoekers van het WZC Sint-Augustinus op 1 juni 2014. Eredirigent Geert Yde op de trombone. De vier saxen op een rij: Els Bollaert, Dries Molleman, Christof Verplancke en Peter Lingier. Trompettisten Jason Demunter en Mario Rosseel.

Rhetorika11
‘We want you for Rhetorika!’ Geïnteresseerde muzikanten zijn van harte welkom. We blazen ook ons trommelkorps nieuw leven in. Jason Demunter en Kenneth Vanhoecke. Foto 1 mei 2014, De Mazzel.

Rhetorika15   Rhetorika16
Contact: Wim Verschelde, voorzitter@rhetorikatorhout.be