Kruispunt Kortemarkstraat-Rijselstraat dicht

Patrick Demarest

15/09/2021
Actua

Op dit ogenblik vinden riolerings- en asfalteringswerken plaats op het kruispunt Kortemarkstraat-Rijselstraat en komen er werken aan in de Rijselstraat tussen de Kortemarkstraat en de Tinnenburgstraat. 


𝙃𝙤𝙚 𝙯𝙞𝙚𝙩 𝙙𝙚 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙚𝙧𝙪𝙞𝙩?
In de week van 13 september wordt het kruispunt van de Kortemarkstraat met de Rijselstraat opgebroken. Daarna worden de ondergrondse putten en kokers onder het kruispunt aangelegd.
Deze werken duren tot en met eind december.
In de week van 20 september legt de aannemer een rioolleiding aan in de Rijselstraat, tussen de Kortemarkstraat en de Tinnenburgstraat, in de rijstrook aan de zijde met de oneven huisnummers. Zo kan het vuil water direct in de juiste koker in de Tinnenburgstraat geloosd worden. De rijweg wordt hiervoor enkel opgebroken op de locatie waar de buis aangelegd wordt. Na de aanleg wordt de rijstrook direct hersteld in zijn oorspronkelijke staat.
Deze werken duren tot en met eind oktober.

𝙒𝙖𝙖𝙧𝙢𝙚𝙚 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙟𝙚 𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙝𝙤𝙪𝙙𝙚𝙣?
Kruispunt Kortemarkstraat - Rijselstraat
▪ Het volledige kruispunt wordt tijdens de werken ingenomen.
▪ Gemotoriseerd verkeer kan niet passeren aan het kruispunt.
▪ Fietsers en voetgangers kunnen naast de werf wandelen of met de fiets aan de hand passeren. De oude voetpaden blijven zo lang als mogelijk bereikbaar.
▪ Alle handelszaken blijven bereikbaar vanaf de Zuidstraat of vanaf de Tinnenburgstraat.
▪ De garages in de buurt blijven in eerste instantie toegankelijk. Wanneer de garages afgesloten moeten worden voor de werken, geven borden ter plaatse aan wanneer de garages niet toegankelijk zijn en wanneer de wagen buiten de werfzone moet geparkeerd worden.
Rijselstraat tussen Kortemarkstraat en Tinnenburgstraat
▪ Dit deel van de Rijselstraat is bereikbaar vanaf de Tinnenburgstraat.
▪ Er is een keerpunt voorzien ter hoogte van huisnummers 26-24 om vlot in en uit te kunnen rijden naar de handelszaken.