Kruispunt met Aartrijkestraat opent binnenkort

Patrick Demarest

05/05/2021
Actua

In de nacht van dinsdag 11 mei op woensdag 12 mei wordt het kruispunt van de Noordlaan met de Aartrijkestraat terug geopend.

 

Naast de aanleg van een bufferbekken wordt de Noordlaan sinds eind augustus 2020 ook heraangelegd.

Kruispunt met Aartrijkestraat opent vanaf 12 mei

"De werken aan het kruispunt van de Noordlaan met de Aartrijkestraat, aan de zijde van Aartrijke, zitten in de laatste rechte lijn", zegt schepen van openbare werken Hans Blomme. "Op maandag 3 en dinsdag 4 mei werd deze zijde van het kruispunt geasfalteerd. Uiterlijk op woensdag 12 mei stellen we het kruispunt dan terug open."

Situatie vanaf 12 mei

Na de opening van het kruispunt op woensdag 12 mei zal het verkeer komende van Aartrijke de Noordlaan rechts kunnen oprijden. Gemotoriseerd verkeer op de Noordlaan, komende van Brugge, zal ook opnieuw rechts kunnen afslaan in de Aartrijkestraat, richting Aartrijke. De afslagbewegingen aan de zijde van het centrum blijven zoals ze vandaag zijn.

De middenberm blijft afgebakend. Je kan het kruispunt dus nog niet dwarsen.

Er komt een nieuwe, beveiligde oversteek voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Aartrijkestraat. De beveiligde oversteek ter hoogte van de Industrielaan verdwijnt.

Werken schuiven op richting kruispunt met Industrielaan

Vanaf vermoedelijk woensdag 12 mei sluit men dan het kruispunt van de Noordlaan met de Industrielaan af (aan de zijde van Fluvius) om de rioleringswerken daar verder te zetten.

Het vaccinatiecentrum blijft vlot bereikbaar via de Industrielaan. Deze zijde wordt niet afgesloten.

Geniet tijdens de zomervakantie van het bufferbekken

Het landschapspark, naast de Noordlaan, wordt afgewerkt voor het bouwverlof. De toren die op het landschapspark zal geplaatst worden, is in productie. Afhankelijk van een aantal externe factoren zal de toren al dan niet volledig afgewerkt zijn.

Tijdens het bouwverlof zal je dus zeker kunnen genieten van een ontspannende wandeling rond het waterbekken!

De timing van de werken kan wijzigen door het slechte weer en door technische problemen op de werf. De laatste info kan je steeds terugvinden op www.torhout.be/wegenwerken.