Kunstacademie past zich aan

Patrick Demarest

03/02/2021
cultuur/onderwijs

Kunstacademie Torhout hield even de adem in toen aangekondigd werd dat kinderen maar een hobby meer zouden mogen beoefenen maar omdat de Kunstacademie onder de categorie onderwijs valt, mag er naast de academie ook nog een andere activiteit worden beoefend. Maar...het vroeg alweer aanpassingen. Wij vroegen een reactie aan waarnemend directeur Leen Langenbick. 

(Leen Langenbick in actie tijdens Applaus)

Leen Langenbick: "De coronaregels voor de jeugd zijn de voorgaande week verstrengd. Ook in de Kunstacademie zijn er aanpassingen.

Het Lokaal Bestuur heeft op basis van het Ministerieel besluit een éénduidige maatregel gegeven. Leerlingen die les volgen aan de Kunstacademie mogen daarbij 1 andere buitenschoolse activiteit doen.

Alle -12 jarigen komen in groepen van maximaal 10 leerlingen naar de klas. Vanaf 13 jaar zijn de lessen hoofdzakelijk individueel of in kleine groepjes van 4 als de ruimte het toelaat.

Bij alle zangactiviteiten wordt een mandmasker gedragen, ook bij de jonge kinderen is dat verplicht.

De Academie doet er alles aan om de lessen in alle veiligheid te laten doorgaan. De situatie wordt heel nauw opgevolgd en gemonitord en wordt ingegrepen indien nodig.

We zijn heel erg blij dat musiceren, acteren, dansen en beeldend werken nog, in beperkte mate, via contactonderwijs mag aangeboden worden!"

(Er komt geen concert met publiek (Applaus) door leerlingen van de Kunstacademie dit jaar maar via streaming zal toch muzikaal kunnen worden genoten.)