KWB Don Bosco frist verkeersregels op via de Verkeersquiz

Patrick Demarest

28/10/2016
Actua vereniging

Het verkeer wordt steeds drukker en complexer. Op de hoogte blijven van alle spelregels is noodzakelijk, maar niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert kwb Don Bosco Torhout de Verkeersquiz. Op een sympathieke manier worden de verkeersregels opgefrist.

img_7683

Het theoretisch en praktisch examen dat we afleggen voor het rijbewijs B, is vaak de enige opleiding en examinering die we volgen. Daarna vertrouwen we op onze ervaring en eigen inzichten. Vlaanderen telt jaarlijks ongeveer 400 verkeersdoden. Onderzoek bevestigt dat menselijk gedrag de belangrijkste oorzaak is bij verkeersongevallen. “Een veiliger verkeer begint met veilige weggebruikers”, vertelt Geert Devidt van kwb – Don Bosco Torhout. “De veroorzakers van een ongeval zijn meestal gewone mensen die een fout maken, geen veelplegers of wegpiraten. Vertrouwen op onze eigen ervaring en inzichten blijkt soms onvoldoende. Gemiddeld één keer per dag heeft dat fatale gevolgen.”

De Verkeersquiz
De Verkeersquiz is een gezellige workshop van twee uur waarin je de nieuwste verkeersregels leert kennen en je algemene verkeerskennis wordt uitgebreid. “De deelnemers krijgen vijftig meerkeuzevragen voorgeschoteld. Net zoals bij het theorie-examen, maar dan zonder de stress. Iedereen krijgt de kans om met het invulblad de vragen te beantwoorden, individueel of in groep. Na afloop worden alle vragen en antwoorden overlopen en krijg je ook extra uitleg bij de thema’s die aan bod komen. Een erkende rijlesgever begeleidt je doorheen de Verkeersquiz en beantwoordt al je vragen over de verkeersregels”, besluit Geert Devidt.

De Verkeersquiz vindt plaats op 22 november om 19.30 uur in de bosgalm, Pastoriestraat , Torhout.
De toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen 3 euro.
Inschrijven is noodzakelijk en kan via :
info@kwbdonbosco.be
geert.devidt@gmail.com