KWB Torhout organiseert Repair Café

Lita Coucke

12/02/2015
Actua

Heb je een toestel dat niet meer goed werkt of een kledingstuk met een gaatje in? Kom dan op zaterdag 28 februari naar Repair Café, een initiatief georganiseerd door KWB Torhout Centrum. Handige vrijwilligers zullen jouw kapotte toestellen, speelgoed, fietsen en nog veel meer opknappen.

KWB Torhout Centrum organiseert op zaterdag 28 februari Repair Café in samenwerking met Netwerk Bewust Verbruiken, Femma Torhout en Natuurpunt Torhout. Het doel is om toestellen en voorwerpen een tweede leven te geven. Bezoekers kunnen hun kapotte spullen meenemen en gaan samen met de deskundige vrijwilligers aan de slag. Om het wachten wat aangenamer te maken, kan je iets drinken of misschien helpen bij de reparatie van iemand anders.

Er worden nog steeds teveel dingen onterecht weggegooid. Met Repair Café wil KWB de gewoonte om voorwerpen te herstellen opnieuw opwaarderen, de reparatiekennis behouden en de sociale cohesie bevorderen. Herstellingen zijn trouwens gratis, enkel de wisselstukken moeten betaald worden. Een vrije bijdrage is ook welkom.

Repair Café gaat door op zaternamiddag 28 februari van 13u30 tot 17u in zaal ’t Wijnrankje van café Heidelberg, Kasteelstraat 30 in Torhout. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar een mailtje naar rdebaillie@gmail.com is handig om het nodige materiaal te voorzien. Meer info op www.kwb.be/torhout of www.repaircafe.be .