Lieven met pensioen

Patrick Demarest

27/08/2019
Actua

Na 28 jaar als directeur in het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus, ging Lieven Creteur op 1 augustus  met pensioen.

 

 

Hij startte zijn carrière als verpleegkundige in het UZ Gent, en ging na een tussenstop als hoofdverpleegkundige in het OCMW Woonzorgcentrum van Waregem, aan de slag als directeur van het Torhoutse woonzorgcentrum.

Zijn bijdrage aan de uitbouw van het woonzorgcentrum zoals we het nu kennen, kan niet onderschat worden. Het woonzorgcentrum heeft zowel in de sector als in Torhout een uitstekende reputatie. Naast de kleine 180 bewoners van het woonzorgcentrum zelf, omvat het assistentiewoningen (serviceflats) en een dagverzorgingscentrum (De Oase).

Hij stuurde ruim 90 medewerkers aan en stond mee aan de wieg van de vernieuwing en uitbreiding van het bestaande woonzorgcentrum waar vooral zwaar zorgbehoevende ouderen terecht kunnen (RVT-bedden). Lieven zorgde er onder meer voor dat door de toename van het aantal RVT-bedden de inkomsten konden geoptimaliseerd worden. Daarmee konden de nodige investeringen gedaan worden om steeds aan de hedendaagse standaarden te voldoen. Hij stelde de zorg en dienstverlening ten aanzien van de bewoner centraal en spitste zich samen met het hele team toe op een goede relatie met de families van de bewoners.

In afwachting van een opvolger neemt Willem Vermaut, directeur facility, de algemene leiding van het woonzorgcentrum over.