Lijst gemeenteverkiezingen CD&V voorgesteld

Patrick Demarest

29/06/2024
vereniging

Met de slogan 'Kies Sterke Koppen voor ons Torhout' gaat CD&V vol vertrouwen naar de kiezer in oktober 2024. 27 gemotiveerde kandidaten gaan voor een sterke en succesvolle verkiezingscampagne.

Dirk Demoen: "Gemeenteraadsverkiezingen draaien vooral rond geëngageerde en bekwame personen en dat is ook de grote kracht van CD&V Torhout die we in deze campagne willen uitspelen. Onze lijst bestaat uit ervaren en toegewijde individuen die elk hun eigen unieke perspectieven en vaardigheden meebrengen. Van jong talent tot doorgewinterde politici, onze kandidaten delen een gezamenlijke passie voor zorg, verandering en vooruitgang."

"Met de verwijzing 'kies' roepen we ook om te gaan stemmen. Het is namelijk de eerste keer dat het geen verplichting is. Uit de resultaten (voorjaar 2024, 1.434 personen) van onze enquête 'Torhout Kiest' zegt 84,6% dat ze zullen stemmen. Dat is een mooi cijfer, maar het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen in oktober effectief naar de stembus gaan. De andere resultaten van de enquête Torhout en ons programma maken wij in de loop van de zomer bekend maken. Eén cijfer geven wij nu al zeker mee : 78% van de respondenten vindt het een goede zaak dat Kristof Audenaert terug kandidaat-burgemeester is."

"We hebben de goedkeuring van de CD&V-leden Torhout verkregen voor de volgorde van de kandidaten. Hierbij willen wij  speciaal de aandacht vestigen op plaatsen 2, 3, 4 en 25. Deze zijn allemaal gereserveerd voor jongeren tussen 20 en 26 jaar. Op deze manier willen wij als beleidspartij tonen dat wij trots zijn en vertrouwen hebben in onze Torhoutse jeugd."

"Op plaats 2 komt Ellen Degrande (26 jaar), op plaats 3 Gianni Vanhouwe (23 jaar) en plaats 4 Stijn Deboysere (23 jaar). Daarna volgen alle mandatarissen. De lijst wordt geduwd door onze Vlaamse viceminister-president Hilde Crevits en gedeputeerde Bart Naeyaert, net daarvoor komt onze jongste kandidate Fien Moyaert (20 jaar).  De gemiddelde leeftijd van onze lijst bedraagt 45 jaar."


"Van de 27 kandidaten in 2018 vliegen er 16 opnieuw met veel campagnegoesting erin. Vlaams viceminister-president Hilde Crevits en eerste gedeputeerde Bart Naeyaert zullen de lijst duwen en verder is het voltallige schepencollege (Lieselotte Denolf, Elsie Desmet, Hans Blomme, Joost Cuvelier en Annick Vanderspurt) terug kandidaat, evenals gemeenteraadsleden  Pieter Billiet, Delphine Levrouw, Sandy Vanparys,  Mieke Verduyn en Kristoff Demoor en  de BCSD-raadsleden Adeline Tapsoba, Heleen Bartsoen en Joke Swyngedouw."


De nieuwe kandidaten (in alfabetische volgorde)

  • Peter Blondeel – 60 jaar, partner van Martine David en heeft drie zonen. Peter is lid van de E-bikevereniging de Flandriens.


  • Leen Clybouw – 60 jaar. Gehuwd met Steve Prevost. Kunstenares, lid van de welzijnsraad en deelraad kunst. Vrijwilliger in de Beelderij en Tordale.
  • Christophe Cool - 44 jaar, gelukkig gehuwd met Eva-Maria en trotse papa van 2 dochtertjes. Ondernemer en financieel strateeg bij RAIDA. Houdt van mountainbiken, de natuur en lekker eten.


  • Stijn Deboysere – 23 jaar, samen met Charlotte Neyens. Installateur sanitair en CV, lid VZW Chiro Wijnendale.


  • Kris Defreyne – 51 jaar, gehuwd met Cathy Ingelbrecht, vader van twee kinderen. Jeugdmanager KM Torhout en onderofficier bij defensie.
  • Ellen Degrande – 25 jaar, werkzaam bij Degrande ramen en deuren. Bekend als DJ-Ellyts, chiro verleden bij Chiromeisjes Don Bosco.


  • Jens Demol - 30 jaar, samen met Janouk Blomme en fiere papa van Mone. ICT-coördinator in scholengroep Sint-Rembert. Houdt van zwemmen, muziek, tuinieren en kunst.


  • Fien Moyaert - 20 jaar, studente Agro-Industrie in Roeselare. Hoofdleidster KLJ Torhout.


  • Philip Pauwels - 58 jaar, gehuwd met An Maes. Ondernemer. Lid van Kiwanis en KM Torhout.


  • Wouter Teerlinck - 37 jaar, gehuwd met Annelies Depreitere. Medezaakvoerder AVEVE Torhout.

 

  • Gianni Vanhouwe – 23 jaar, samen met Fleur Dombrecht. Student orthopedagogisch begeleider. 9 jaar vrijwilliger en hoofdanimator op speelplein de Warande.