Lingerie Tanja zamelt bh’s in voor Oxfam

Patrick Demarest

13/11/2014
Actua

Van 3 tot en met 30 november zamelt Lingerie Tanja samen met 14 andere Vlaamse lingeriezaken oude bh’s in voor het goede doel. Het initiatief komt van Oxfam en is bedoeld om minder begoede vrouwen gelukkig te maken.  

TanjaLingerie

Kwaliteitsvolle lingerie is voor veel vrouwen een luxe. Daarom zette Oxfam de actie ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ op poten gebaseerd op het project ‘The Big Bra Hunt’ die eerder al een groot succes was in Groot-Brittannië. 15 Vlaamse lingeriezaken, waaronder Lingerie Tanja, zamelen oude, maar nog draagbare bh’s in. In ruil krijg je een bon van €10 die kan besteed worden bij een volgende aankoop.

‘Kwaliteitsvolle lingerie draagt niet alleen bij tot het comfort, maar ook tot het zelfbeeld van de vrouw’, aldus Tanja. Uit onderzoek blijkt trouwens dat vrouwen gemiddeld drie bh’s in hun kast hebben liggen die ze niet meer dragen. ‘Dat kan omdat hun maat veranderd is of omdat ze het gewoon niet meer mooi vinden. In plaats van stof te vergaren, kunnen we er anderen heel gelukkig mee maken’.

De ingezamelde bh’s komen terecht in de tweedehandswinkels van Oxfam. Vrouwen met minder financiële middelen kunnen op die manier toch kwaliteitsvolle lingerie dragen.

Meer info vind je op de Facebookpagina ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’.