Lokaal bestuur Torhout behaalt label Sportbedrijf 2024-2025

Patrick Demarest

21/10/2024
Actua

Woensdag 16 oktober nam de Sportdienst van het Lokaal Bestuur Torhout de prijs en het Label Sportbedrijf 2024-2025 in ontvangst. Elk jaar beloont Sport Vlaanderen de ondernemingen en bedrijven die investeren in de gezondheid van hun werknemers door in te zetten op sport en beweging. Ook Torhout mocht deze erkenning voor de tweede keer ontvangen.

Sport@work

Onder de noemer 'Sport@work' worden verschillende activiteiten voorzien voor het personeel. Zo kunnen medewerkers regelmatig gratis gaan zwemmen op donderdag tijdens hun middagpauze. Er worden ook heel wat andere sporten aangeboden, zoals pickleball, padel en basket. Met kleine tornooitjes wordt het sporten luchtig gehouden. De Sportdienst zet ook in op evenementen en acties. Zo kunnen personeelsleden gratis meedoen aan De Nacht van Vlaanderen en deden ze mee aan de 10.000 stappenclash van Gezond Leven. In mei streden heel wat medewerkers om de meeste stappen te halen. De gewonnen dienst en medewerker kregen een fruitmand cadeau.

Actief van, naar en op het werk

Door het aanbieden van dynamisch meubilair en leuke tips om toch te bewegen tijdens een bureaujob, zet men kleine stapjes tot meer bewegen. Het lokaal bestuur promoot bovendien standvastig de fiets als vervoersmiddel. Met een breed aanbod aan te gebruiken deelfietsen, een mooie fietsvergoeding en een nieuw fietsleaseplan, zet het zo ook in op gezond vervoer.

Schepen van sport Joost Cuvelier zegt: "Sporten op de werkvloer is een win-win. De werknemers zijn gezonder én gelukkiger. Bewegen in de pauze zorgt ervoor dat ze fris opnieuw aan het werk kunnen. Investeren in sportfaciliteiten verdien je dan ook altijd dubbel en dik terug. We zijn dan ook trots dat we van Sport Vlaanderen ook dit jaar erkenning krijgen voor de inspanningen van heel wat medewerkers."