Loop op 1 januari eens langs in Le Faso

Patrick Demarest

18/12/2014
horeca/toerisme

Wie de geneugten van het tafelen op oudejaarsavond op een leuke manier wil wegspoelen, kan op 1 januari vanaf 1 uur terecht in bier- en wijn bar Le Faso in de Hofstraat. Adeline Tapsoba zal er met haar aangeboren spontaniteit voor zorgen dat iedereen zich direct thuis voelt in 2015 en in …Le Faso.

Feest in Le Faso op 1 januari 2015.  Dan verblijdt de 35-jarige Adeline Tapsoba haar klanten exact een jaar met haar geweldig optimisme in Le Faso. Le Faso verwijst uiteraard naar Burkina Faso, het land van afkomst van Adeline.

LeFaso04   LeFaso02

Een vleugje geschiedenis

Adeline Tapsoba verhuisde als achttienjarige van Burkina Faso naar Antwerpen om daar verder te studeren. “Mijn studies politieke- en sociale wetenschappen maakte ik echter niet af”, zegt ze. “Ik leerde mijn toenmalige man kennen en samen baatten we café-restaurant ‘De Volle Maan’ in Antwerpen uit. Die relatie liep echter spaak en ik leerde Torhoutenaar Patrick Van Parys kennen en zo ruilde ik, na bijna vijftien jaar België, Antwerpen voor Torhout.

Bier en wijn

“De keuze voor wijn was vlug gemaakt want ik drink zelf graag een goed glas wijn.  Daarom bieden wij vijf rode en zes witte wijnen aan die allemaal per glas en per fles kunnen worden gekocht. Nu zijn dat hoofdzakelijk Franse, Italiaanse, Argentijnse en Spaanse wijnen. In 2015 wil ik me nog meer toeleggen op Argentijnse, Zuid-Afrikaanse en Portugese wijnen. Die betere wijnen kan je combineren met warme en koude hapjes zo dat je hier kan blijven pleisteren tot in de late en zelfs de vroege uurtjes. Open zijn tot 4-5 uur ’s morgens is hier dan ook een normale zaak. Ik blik tevreden terug op mijn eerste jaar. Het is een echt praatcafé en Torhoutenaars vallen best mee. Wist je trouwens dat je in mijn zaak ook allerlei feestjes kan geven?”

LeFaso01   LeFaso03

Humor

“Werken tijdens het weekend vind ik tof. Dan zit de zaak vol en zijn de mensen uitgelaten, lachen ze. Humor vind ik namelijk heel belangrijk. Met humor voorkom je stress. Ik moet de mensen dus nog meer laten lachen!”

Nieuwjaar

“Let’s party”, is haar slogan om van oud naar nieuw over te stappen. “Ik ben open vanaf 1 uur en de huischampagne wordt aan 35 in plaats van aan 48 euro de fles verkocht. Vanaf 2 uur zorg ik ook voor een beetje hapjes en we blijven feesten tot iedereen moe is!”

[caption id="attachment_2150" align="alignnone" width="162"]LeFaso05 Adeline met een foto toen ze 17 jaar was.[/caption]