Loslaten en verwerken

Patrick Demarest

31/08/2018
interview/reeks

Vanaf deze week starten we een serie op met psychotherapeute Carine D’hondt. Volwassenen kunnen bij haar terecht voor gesprekstherapie bij CVS en fibromyalgie, onvervulde kinderwens en abortus, misbruik, echtscheiding en eenzaamheid, ondersteuning na een traumatische gebeurtenis,genderdysforie, verzamelwoede en koopverslaving…

Kortom: voor alle problemen die het leven geven kan. En wat meer is…lezers zullen de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen over de aangehaalde thema’s. Vragen die per mail rechtstreeks aan Carine kunnen worden gesteld.

Wie en wat is Carine D’Hondt?

Carine D’Hondt had 25 jaar ervaring als verpleegkundige op intensieve zorgen en als hoofdverpleegkundige in een woon- en zorgcentrum toen ze aan de Academie voor Integratieve Psychologie een driejarige opleiding tot psychotherapeute volgde. “Tijdens deze opleiding deed ik mijn stage in de penitentiaire instelling in Brugge. Daar begeleidde ik vooral vrouwelijke gedetineerden individueel in hun zoeken naar antwoorden en verklaringen”, zegt Carine.

Wat is psychotherapie?

Psychotherapeutische gesprekken helpen jou om meer voldoening te vinden in je leven en relaties. Door bij jezelf, je emoties en gedachten stil te staan, leer je jezelf beter kennen. “Belangrijk daarbij is de familie waaruit wij komen, de relatie met je ouders, kinderen, partner en je eigen ervaringen als kind en volwassene”, verduidelijkt Carine. “Dat heeft allemaal een grote invloed op ons levensgevoel. E psychotherapeut lost geen problemen op voor jou maar helpt je wel dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken. De psychotherapeut helpt jou bij veranderen van gedrag, helpt jou anders omgaan met pijnlijke emoties, anders te denken of anders om te gaan met belangrijke contacten.”

Hoe gaat Carine te werk?

“In een eerste kennismakingsgesprek bekijken we welke verwachtingen jij hebt ten aanzien van de therapie en staan we stil bij jouw hulpvraag. Dit intakegesprek kost 45 euro. Daarna beslis jij of je verder in therapie wil komen of niet. Het verloop van de therapie wordt in nauwe samenspraak met jou uitgewerkt.”

“In de eerste gesprekken wordt gepraat over je klachten, persoonlijkheid, leefomstandigheden, jeugdervaringen, je partner en andere zaken die voor het goed begrijpen van jou en jouw klachten nodig zijn. Aan de hand van het beeld dat uit de gesprekken naar voren komt, wordt er met jou een stappenplan uitgestippeld. Mijn begeleiding richt zich op het bereiken van haalbare veranderingen en het bekomen van meer zelfvertrouwen. “

“Een sessie duurt ongeveer een uur en kost 40 euro.”

Onderwerpen reeks

In de komende weken, komen de volgende zaken hier aan bod:

  • Burn out/oververmoeidheid
  • Verzamelwoede
  • Koopverslaving
  • Onvervulde kinderwens
  • Eenzaamheid
  • Relatiebreuk
  • misbruik

Carine D’Hondt
Looveld 1a
8210 Veldegem
0499 74 65 60
carine.dhondt@gmail.com https://sites.google.com/site/loslatenenverwerken/home