Luc Vanderper geeft na 20 jaar fakkel door

Patrick Demarest

21/02/2021
muziek

Luc Vanderper geeft na 20 jaar voorzitterschap van VZW Jongelingskring Torhout de fakkel door aan Dajo Huylebroeck, huidig penningmeester. Luc Vanderper pionier van De Houtlandse Benjamins en het Jeugdensemble plaveide ook de weg naar een perfecte samenwerking met de Torhoutse academie.

Torhoutenaar Luc Vanderper (73): "Zondag 28 februari, algemene statutaire Vergadering, zet ik een punt achter 20 jaar voorzitterschap van VZW Jongelingskring Torhout, de overkoepelende VZW over Houtlands Harmonieorkest, Houtlands Jeugdensemble en Houtlandse Benjamins.
20 jaar verwondering over hoe de oneindige variatie vertaald op een simpele notenbalk, wordt weergegeven en hoorbaar gemaakt via een instrument.
20 jaar bewondering voor hóe een dirigent, niet ten onrechte vroeger “de chef” genoemd maar nu “artistiek leider”, al deze instrumenten tot een harmonieus geheel laat samenvloeien.
20 jaar waardering voor de inspanning die alle leden wekelijks opbrengen om samen tot prachtige en alom gewaardeerde resultaten te komen.
U kan het een beetje vermoeden , zelf ken ik geen noot muziek.
Maar ik heb wel veel nieuwe ervaringen opgedaan, muziek écht weten te appreciëren, veel vrienden gemaakt , momenten gekend van spanning maar vooral van heel veel voldoening.
Te weten dat in deze dynamische vereniging geen gebrek is aan jonge bestuursleden en dat die vanaf nu geleid wordt door een jonge voorzitter maakt het voor mij alleen maar vollediger.
Valse bescheidenheid past niet en dus geef ik onomwonden toe trots te zijn om vanop de eerste rij aan deze vereniging te hebben mogen bijdragen.
Alhoewel ik een beetje het gevoel heb voor "de 2e keer met pensioen te gaan" vrees ik ook nu hoegenaamd niet in het zwarte gat te vallen!"
En wat brengt de toekomst?
Luc: "Mijn vrijetijdsbesteding is vooral historische werken lezen, computerfanaat, gewoon bezig zijn, de kleinkinderen, helpen met moeder de vrouw, in alles curieus zijn en pas heel laat tv kijken..."
(Luc Vanderper streefde ook naar een goede verstandhouding met harmonie Rhetorika. Hier met Wim Verschelde, voorzitter van Rhetorika.)

Bestuur van de harmonie: "Luc stapte binnen in onze harmonie als leek in de muziek en vertrekt, geliefd door muzikant en bestuur, als vat vol ervaring en steunpilaar van onze orkesten."
Luc Vanderper wordt opgevolgd door de huidige penningmeester Dajo Huylebroeck.

(Luc Vanderper links en Dajo 2de van rechts op de foto voor de aankondiging van het concert van Arturo Sandoval in het concertgebouw in Brugge.)