MAN West-Vlaanderen Torhout werkt samen met VTI Torhout

Patrick Demarest

03/06/2022
Bedrijf

Nu de werken aan de Noordlaan voorbij zijn, is de MAN garage opnieuw de gatekeeper voor wie van het rondpunt de Noordlaan oprijdt. Je kan er niet naast kijken. De MAN garage heerst er allang en maakt sedert 2005 deel uit van Braem NV. Wij stapten binnen en hadden een babbel met Jo Durieux die instaat voor de algemene leiding en organisatie van de garage.



Hoelang werk je al bij MAN West-Vlaanderen?

Jo: “Sedert juni 2020.”

Waar woon je?

Jo: “In Wielsbeke

Hoe ben je gestart bij MAN?

Jo: “Mijn vorige job, was mijn eerste job, ik had er 33 jaar anciënniteit, maar een nieuwe overname stond in het verschiet. Ik was niet echt op zoek, maar een opportuniteit zou ik niet meer zomaar laten passeren.

En plots werd ik gecontacteerd, bood deze nieuwe uitdaging mij meer zekerheid naar werksfeer, ondersteuning, samenwerking en appreciatie.

Bij mij vorige werkgever had ik enkel nog als zekerheid de 33 jaar anciënniteit.  Hoe het verder zou verlopen moest ik nog afwachten. Natuurlijk had ik een heel sterke binding met de klanten, leveranciers en collega’s. Maar toch besloot ik de stap te zetten.

Vooral het feit dat de mensen van het management in mij geloofden, mij vertrouwen, maakte de keuze makkelijker.”

Wat zijn jouw taken hier?

Jo: “Ik sta in voor de algemene leiding en organisatie.

Zaken in vraag stellen en aanpassingen doorvoeren indien nodig, dit alles in overleg natuurlijk.

Ervoor zorgen dat de richtlijnen en beslissingen die kaderen in het geheel van de groep, worden gevolgd en uitgevoerd.

Maar dit alles in een werksfeer waar iedereen zijn capaciteiten ten volle kan benutten, om zo werkvreugde en voldoening te creëren waar uiteindelijk ook  de klanten de vruchten van plukken. Op die manier blijft de relatie met de klanten optimaal.”


Hoeveel mensen werken er?

Jo: “26  mensen in totaal: 11 mecaniciens, 10 ondersteunende mensen en  5 verkopers.

Zijn er vacatures bij jullie?


Jo: “We staan steeds open om nieuwe mensen in dienst te nemen als ze uit het goeie hout gesneden zijn. Waarmee ik bedoel: verantwoordelijkheidszin hebben, klantgericht zijn, service-minded zijn, teamspeler zijn  en trots zijn om bij MAN West-Vlaanderen te werken.”

Hoe hebben jullie de wegenwerken verteerd?

Jo: “Soms was het ons wat verhelpen, aanpassen maar dankzij de goeie samenwerking met het stadsbestuur en de uitvoerders van de werken, hadden we niet echt te kampen met problemen.”

Wat is de sterkte van jullie MAN-garage?

Jo: “Een goed product:  MAN vrachtwagens en bestelwagens staan hoog aangeschreven. We maken onderdeel uit van een grote groep waar er veel samenwerking en ondersteuning is.

De nodige kennis is ook aanwezig, waarbij het laatste jaar nog extra werd ingezet op opleidingen, teneinde die kennis naar een nog hoger niveau te tillen. En we streven altijd een vlotte omgang met de klanten na. Daarvoor beschikken we onder andere over een gemotiveerd verkoop- en adviesteam met veel ervaring dat de klant begeleidt in de aankoop van een MAN afgestemd op zijn of haar noden. Zo kunnen klanten dankzij MAN hun job uitoefenen in een comfortabele en bedrijfszekere omgeving.”

Staan er grote veranderingen op til?

Jo: “De vracht- en bestelwagen markt evolueert zo snel dat we ons constant moeten aanpassen aan de nieuwe wereld, waarin nieuwe technologieën elkaar maar blijven opvolgen. De elektrische voertuigen vormen daarbij toch wel een hele uitdaging die heel veel investeringen vraagt.  Die zijn er nodig op het vlak van materieel, werkmateriaal, laadpalen, veiligheidsmaatregelen, maar ook op menselijk vlak:  mecaniciens en de omkaderende collega’s zullen continu moeten bijscholen.”

“We zijn onlangs aangesloten  bij een project in opstart van het VTI Torhout. Die begrijpen dat de Torhoutse ondernemers roepen om goede werkkrachten qua kennis en attitude.  De leerlingen kunnen daarbij een opleidingscircuit of stagecircuit volgen bij een aantal bedrijven in de regio.”

“We vinden het belangrijk dat de ondernemingen ook meewerken aan de vorming van de mensen die later op de arbeidsmarkt zullen komen en willen die jongeren de nodige kansen bieden om zich te vervolmaken en bij te leren.”

Interesse om te werken wij Braem NV?

info@braem.be
32 51 57 58 58