Memorial Georges Verplancke vanaf 29 juli

Patrick Demarest

14/06/2021
sport

Na een jaar inactiviteit omwille van corona is de Memorial Georges Verplancke op terrein Rozeveld in Torhout er terug. Het is de 40ste keer dat in Torhout het tornooi voor amateurvoetbalploegen wordt georganiseerd, de 13de keer in een organisatie van VK Eendracht Torhout. 

(Delegatie van bestuur VK Eendracht Torhout met afgevaardigden van de verschillende ploegen. TG Houtland was niet aanwezig.)

Tornooidirecteur Peter Verplancke: "Enkele ploegen geven er dit seizoen de brui aan en daarom hebben we heel wat wijzigingen moeten aanbrengen in het deelnemersveld. Al bij al is het ons dankzij onze ondertussen goed uitgebouwde reputatie redelijk gemakkelijk gelukt om nieuwe ploegen uit de streek te vinden."

8 Teams

"Daardoor konden we opnieuw een sterk bezet tornooi samenstellen met volgende teams: TG Houtland, VK Eendracht, DDT Veldegem, FC Ter Mote, KWB Don Bosco en als nieuwkomers FC Antonio Zwevezele, VK Denys Lichtervelde en FC Marietteje Herstberge in de plaats van White Star, Rozeveldvrienden A en VK Postboys allen uit Torhout. Dat betekent dat we nu drie teams uit Torhout, één uit Ruddervoorde, één uit Zedelgem, één uit Lichtervelde, één uit Zwevezele en één uit Herstberge hebben."

Crisis in liefhebbersvoetbal

Blijkbaar is er crisis in het liefhebbersvoetbal in Torhout...

Peter Verplancke: "Rozeveldvrienden A en White Star Torhout hangen definitief de schoenen aan de haak. VK Postboys wenst niet meer deel te nemen aan het tornooi wegens te sterk bezet voor hen en te moeilijk om genoeg spelers op de been te brengen en TG Houtland heeft gevraagd om hun afscheid te mogen vieren op ons tornooi want ook zij gaan niet meer starten in competitie en houden na het tornooi op te bestaan."

"We vonden drie hele mooie clubs ter vervanging uit de buurgemeenten. VK Denys uit Lichtervelde, FC Marietteje uit Herstberge en FC Antonio uit Zwevezele."

"We starten op donderdag 29 juli en eindigen met de finales op vrijdag 27 augustus met de grote finales. We spelen dit jaar dus vijf weken telkens op donderdag en vrijdag om 19 en 21 uur waarbij elk team één wedstrijd per week zal spelen."

Trofeeën

"Er zijn opnieuw trofeeën voor de plaatsen, een wisselbeker voor de winnaar die hem drie keer in vijf jaar moet winnen om te houden, een trofee voor beste doelman, trofee voor topschutter, een Fair Play trofee en een Zuipbeker die gewonnen wordt per bestelde bak Jupiler. Nieuw dit jaar is dat we ook een bier van de week gaan presenteren, alles aan democratische prijzen!"

Tornooischema

donderdag 29 juli 2021W1VK DENYS-KWB DON BOSCO
-

-
W2TG HOUTLAND-FC TER MOTE
vrijdag 30 juli 2021W3DDT VELDEGEM-FC MARIETTEJE
-

-
W4FC ANTONIO-VK EENDRACHT
donderdag 5 augustus 2021W5FC MARIETTEJE-TG HOUTLAND
-

-
W6VK EENDRACHT-VK DENYS
vrijdag 6 augustus 2021W7KWB DON BOSCO-FC ANTONIO
-

-
W8FC TER MOTE-DDT VELDEGEM
donderdag 12 augustus 2021W9VK EENDRACHT-KWB DON BOSCO
-

-
W10TG HOUTLAND-DDT VELDEGEM
vrijdag 13 augustus 2021W11FC TER MOTE-FC MARIETTEJE
-

-
W12FC ANTONIO-VK DENYS
donderdag 19 augustus 2021KF13e Reeks A-4e Reeks B
-

-
KF23e Reeks B-4e Reeks A
vrijdag 20 augustus 2021KF31e Reeks A-2e Reeks B
-

-
KF41e Reeks B-2e Reeks A
donderdag 26 augustus 20217-8PlVerliezer KF1-Verliezer KF2
-

-
5-6PlWinnaar KF2-Winnaar KF1
vrijdag 27 augustus 20213-4PlVerliezer KF3-Verliezer KF4
-

-
FinaleWinnaar KF4-Winnaar KF3


































Indeling Reeks A





Indeling Reeks B


A1VK DENYS





B1DDT VELDEGEM


A2VK EENDRACHT





B2FC TER MOTE


A3FC ANTONIO





B3TG HOUTLAND


A4KWB DON BOSCO





B4FC MARIETTEJE