Midzomerterras 't Groot Hertsberge

Patrick Demarest

29/07/2021
jeugd

't Groot Hertsberge, dat niet-rechtstreeks toegankelijke hulp biedt aan jongens tussen 12 en 21 jaar en hun context bij verontrustende opvoedingssituaties, en onder de vleugels van vzw De Patio huist, zet zijn domein open voor de wijk de Goede Herder. Vandaar een Midzomerterras op donderdag 29 juli.

Lieven Deroo ('t Groot Hertsberge): "Zorg voor onze (kwetsbare) jeugd, onze toekomst, is meer dan ooit belangrijk in deze tijd. Verbinding en samenwerking tussen de verschillende diensten in Torhout zijn de laatste jaren één van onze pijlers. Het bracht onze organisatie en de jongeren die we begeleiden al veel goeds!  We willen deze samenwerking en verbinding ook hechter maken met de wijk waarin we wonen!"

FEEST!

"We willen verbinden met onze buurt en daarom organiseren we op 29 juli opnieuw een midzomerterras. We serveren de hele avond eerlijke drank i.s.m. Oxfam Wereldwinkel en samen met onze jongeren bakken we worsten. De jongeren verzorgen samen met hun begeleiders de bar en de catering."

VOETBAL!

"En dat is nog niet alles! Het lokaal bestuur en 't Groot Hersberge (De Patio vzw) slaan de handen in elkaar om extra sportmogelijkheden te voorzien in de wijk De Goede Herder. Vanaf nu is iedereen welkom om te voetballen of basketten op het sportterrein van 't Groot Hersberge op het einde van de Vinkenstraat. Het Torhouts stadsbestuur investeerde er in voetbal- en basketbaldoelen en ’t Groot Hersberge maakt haar domein toegankelijk voor het brede publiek. "Ruimte delen, dat is voor iedereen een win", zei Schepen van Jeugd Lieselotte Denolf in een eerder persbericht. "Op deze manier wil 't Groot Hersberge meer connectie maken met de wijk, iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen. De wijk kan veel betekenen voor de organisatie en vice versa, dit is een mooi voorbeeld!"

"Ook vroeger was het pleintje al een buurtvoetbalpleintje waar onze jongeren konden vervlechten met jongeren uit de buurt. We zijn dan ook trots dit  feestelijk in de bloemetjes te kunnen zetten in het bijzijn van onze oprichtster Jacquelline Vandenbroucke en de mensen van Neos die dit project financieel ondersteunen."

"Door het publiek gebruik van het pleintje weer in ere te herstellen, zetten we ons jaarthema 'Ontmoeten, verbinden en vervlechten' kracht bij!" 


GEOCACHE!

"En we doen dit niet enkel één dag, de hele maand augustus willen we ons pleintje extra in de kijker zetten samen met alle andere pleintjes van de wijk die onlangs nieuwe sportfaciliteiten kregen. We lanceren een geocache route langsheen de lokale speelpleintjes aan de hand van een wandeling. Dit gebeurt in samenwerking met de jeugddienst van Torhout. Vind de 6 caches, vul je wedstrijdformulier in en win leuke gadgets van de jeugddienst!"

 

 

bigpic
Foto 1 van 16
bigpic
Foto 2 van 16
bigpic
Foto 3 van 16
bigpic
Foto 4 van 16
bigpic
Foto 5 van 16
bigpic
Foto 6 van 16
bigpic
Foto 7 van 16
bigpic
Foto 8 van 16
bigpic
Foto 9 van 16
bigpic
Foto 10 van 16
bigpic
Foto 11 van 16
bigpic
Foto 12 van 16
bigpic
Foto 13 van 16
bigpic
Foto 14 van 16
bigpic
Foto 15 van 16
bigpic
Foto 16 van 16
Foto 1 van 16
Foto 2 van 16
Foto 3 van 16
Foto 4 van 16
Foto 5 van 16
Foto 6 van 16
Foto 7 van 16
Foto 8 van 16
Foto 9 van 16
Foto 10 van 16
Foto 11 van 16
Foto 12 van 16
Foto 13 van 16
Foto 14 van 16
Foto 15 van 16
Foto 16 van 16