Miel Pannecoucke neemt de fakkel van Georges over

Patrick Demarest

04/07/2017
Actua Bedrijf

Groot nieuws bij TVD, Trends in Verf en Decoratie en TVD Woods in de Noordlaan 12 in Torhout. Daar zet de stichter van het familiebedrijf, Georges Pannecoucke een stap opzij om zoon Miel te laten ingroeien.

IMG_1654

TVD en TVD Woods voorstellen in Torhout hoeft niet meer. Wie ooit moest schilderen of behangen, weet de weg naar de Noordlaan te vinden. Bedrijfsmanagement
“Eigenlijk moet ik nog een jaar studeren”, zegt Miel (21) die bedrijfsmanagement met als specialisatie KMO-management volgt in de Artevelde Hogeschool in Gent. “Het laatste jaar studeren kan ik echter combineren met het statuut van ondernemer. En zo ben ik vanaf 1 juli officieel actief in het bedrijf!”

IMG_1668

Zaakvoerder Georges
Vader Georges (72) is nog altijd zaakvoerder. “Maar ik word te oud om nog zaken te doen zoals ze zouden moeten worden gedaan in de huidige tijd”, zegt hij. “Internet, facebook, het interne computerprogramma…Miel kreeg ook een pak andere kennis vanuit school mee. Hij zal een ander licht over ons familiebedrijf laten schijnen!”

IMG_1665

Week van de MDF
TVD Woods, zeg maar de houthandel, werd opgestart en zoekt nog wat zijn weg in de markt. “Gelukkig neemt de verkoop en onze naambekendheid stapje per stapje toe. Toch gaan we in de toekomst een andere strategie uitwerken.”

MDF

“BIJ TVD Woods kan je alle platen op maat krijgen, ook gipsplaten, baddings, steigerhout, isolatiemateriaal en alle benodigdheden”, zegt Miel. “Op dit ogenblik is er trouwens de week van de MDF-plaat!”

Samenwerken
“Ik zie de samenwerking echt zitten”, zegt Georges. “Miel zal van mij alle steun krijgen die hij nodig heeft. Het is de bedoeling dat ik alles doorgeef zodat hij de zaak volledig onder controle krijgt. Dat is niet zo gemakkelijk. Toen ik startte begon ik van nul, nu is het een zaak waar veertien mensen werken! De eerste maanden zal ik dan ook meekijken over zijn schouders…Maar ik ben echt blij dat hij er is! Hij zal nieuwe impulsen geven en kan goed omgaan met de medewerkers.”

IMG_1694

“Voor mij is het ideaal dat ik nog alle raad en bijstand kan vragen aan mijn vader”, zegt Miel. “Ik wil het bedrijf door en door leren kennen en dan nieuwe impulsen geven zodat we een ijzersterke naam blijven!”

Wie in de vakantie wil klussen, weet alvast waar hij terecht kan want TVD en TVD Woods sluiten niet!

TVD en TVD Woods Industrielaan 12 8820 Torhout 050 21 14 24 www.tvd-torhout.be www.tvdwoods.be