Minister Crevits reikte diploma’s uit aan deelnemers Techniekacademie Torhout

Patrick Demarest

12/05/2016
cultuur/onderwijs

 

WP_20160509_19_07_33_Pro

De Techniekacademie Torhout is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Torhout uitgedaagd om met techniek problemen op te lossen. Professionele techniekmentoren stonden in voor de begeleiding.
De techniekacademie vond plaats in de middenschool Sint-Rembert en in het Houtlandinstituut op woensdagnamiddag en vrijdagavond, in 3 groepen. Elke sessie duurde telkens 2 uur. De ‘Techniekacademie’ liep van januari t.e.m. april. Meer info vindt u op www.techniekacademie-torhout.be
De
kinderen werden uitgedaagd en maakten 6 concrete projectjes: ze maakten een voederhuisje, een mysteriebox, een nachtklok met kleuren, LED-lampjes schakelen, ze programmeerden een robot, maakten limonade en snoepjes en testten voeding.
De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente/stad en Hogeschool VIVES met de steun van de provincie West-Vlaanderen. Andere steunende provinciale partners: de Associatie KU Leuven, de minister van Onderwijs, de minister van Innovatie, SPIE, TOFAM West-Vlaanderen, Opleidingscentrum Hout, IPV, Co-Valent,  Plastics@Tielt, Vermako en Vind!.
Van januari tot eind april konden in de hele provincie opnieuw 1140 kinderen (in 57 groepen op 36 locaties) proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken. Intussen hebben alle West-Vlaamse gemeentes een Techniekacademie.

[wppa type="slide" album="466"][/wppa] (c) Apriotief bvba

 

 

 

 

bigpic
Foto 1 van 9
bigpic
Foto 2 van 9
bigpic
Foto 3 van 9
bigpic
Foto 4 van 9
bigpic
Foto 5 van 9
bigpic
Foto 6 van 9
bigpic
Foto 7 van 9
bigpic
Foto 8 van 9
bigpic
Foto 9 van 9
Foto 1 van 9
Foto 2 van 9
Foto 3 van 9
Foto 4 van 9
Foto 5 van 9
Foto 6 van 9
Foto 7 van 9
Foto 8 van 9
Foto 9 van 9