Mostaard Wostyn en de dag van de Ambachten op zondag 26 november

Patrick Demarest

23/11/2017
Bedrijf

Op zondag 26 november zetten bijna 700 Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 11de Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie en met steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

 

Ook Mostaard Wostyn zet die dag de deuren van het atelier en mosterdmuseum in de  Oude Gentweg 63 in Torhout wagenwijd open!
Mostaard Wostyn is een ambachtelijke mosterd die nog steeds volgens het originele recept gemaakt wordt, al bijna 150 jaar.


Piet Wostyn, 5de generatie mosterdmaker, deelt graag zijn passie met u. Hij leidt u persoonlijk rond in zijn atelier. De rondleidingen gaan door in groep, om het uur vanaf 10.30 uur. Laatste rondleiding om 16.30 uur.


Het mosterdmuseum, enig in België, is vrij te bezoeken tussen 10 en 17 uur.
Piet Wostyn: "Kom proeven van onze mosterd, de mosterdjenever, het mosterdbier "Ijzeren Arm", de mosterdkoekjes en de mosterdpralines."

 De Dag van de Ambachten is een organisatie van de FOD Economie, op initiatief van de Minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw. In 2006 werd dit voor het eerst georganiseerd en lokte ongeveer 50.000 bezoekers. Meer informatie rond de Dag van de Ambachten vindt u op www.dagvandeambachten.be