Nacht van Vlaanderen alleen met voorinschrijvingen

Patrick Demarest

15/01/2021
sport

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni vindt de 41ste Nacht van Vlaanderen plaats. Tenminste als er officieel groen licht wordt gegeven door de overheid. Ondertussen worden alle voorbereidingen getroffen opdat het loop- en wandelevenement dit jaar wel zou kunnen doorgaan.

Bestuur Nacht van Vlaanderen: "Iedereen kijkt uit naar perspectief, wij ook,... We vatten 2021 positief aan en starten vol goede moed aan de voorbereidingen van de Nacht van Vlaanderen. Samen met het stadsbestuur van Torhout zijn we het engagement aangegaan om alles in het werk te stellen om dit jaar de 41ste Nacht van Vlaanderen te laten doorgaan. We hopen dat de vaccinatiecampagnes, de coronacijfers en de daarbij horende maatregelen de komende weken/maanden alleen maar gunstig evolueren zodat we jullie allemaal mogen verwelkomen op de Nacht van Vlaanderen."

Voorinschrijvingen en beperkt aantal deelnemers
Hierbij alvast een aantal belangrijke wijzigingen:
- De Mast kan niet worden gebruikt daar de zaal vaccinatiecentrum is. Er wordt dus een andere plaats voor de bar gezocht. Een en ander kan invloed hebben op de startplaats van de loopwedstrijden en wandeltochten.
- De inschrijvingen gaan van start op 1 maart 2021 en zullen dit jaar uitsluitend via online registratie en betaling verlopen.
- Er zal alleen maar met voorinschrijvingen gewerkt worden en dit tot 10 juni 2021.
- Er wordt een limiet geplaatst op het aantal inschrijvingen. Voor de wandelaars van de 100 km, de 21 km en de 10 km zijn dat maximaal 1000 tickets en voor de 42 km wandeltocht maximaal 1500.
- Ook voor de lopers werken ze met limieten. Met uitzondering van de volledige marathon, zijn er voor de 5km, de 10km en de halve marathon telkens max. 1000 tickets beschikbaar.
- Wandelaars die voor editie 2020 automatisch een voucher ontvingen :  Iedereen dient zich opnieuw te registreren voor edite 2021, inschrijvingen worden niet automatisch overgezet.  De deelnemers editie 2020 worden persoonlijk uitgenodigd per email.  Klik op link “online inschrijven” in de mail, de voucher zal dan automatisch in mindering worden gebracht van het te betalen bedrag.  Als je opnieuw alle gegevens begint in te vullen, zal je toch bij de betaalfunctie eindigen, en dat is niet de bedoeling.  Bij twijfel vraag uw Cronolive identicatienr aan de organisatie (nachtvv@proximus.be)
- Meer: www.nvv.be