Natuurpunt wint 'Het Torhoutse Trekpaard'

Patrick Demarest

13/03/2017
Actua vereniging

Het is een jaarlijkse traditie dat Beweging.net Torhout de vrijwilligers dankt voor hun inzet. Daarom organiseerde zij zondag 12 maart, in de week van de vrijwilliger, opnieuw een gezellig ontbijt voor de bestuursleden van onze deeltakken.
Tijdens deze hartverwarmende ontmoeting overhandigde Vlaams minister Hilde Crevits de jaarlijkse prijs 'Het Torhouts Trekpaard' aan de meest verdienstelijke vrijwilliger in onze regio.  Het Torhoutse Trekpaard gaat dit jaar neer de vrijwilligers van Natuurpunt Torhout.
011
De manier waarop de enthousiaste vrijwilligers van Natuurpunt Torhout zich inzetten om o.a. Groenhovebos op te waarderen en open te stellen voor het grote publiek is bewonderenswaardig. Ze verzamelen fondsen om bos te kunnen aankopen, beheren het en stellen het open zodat iedereen van deze pareltjes mee kan genieten. Ze realiseren prachtig werk op vlak van inventarisatie op verschillende terreinen en beschikken over een arsenaal aan gepassioneerde experten. Bijen, amfibieën, water- en roofvogels, padden, beheerwerken, trage wegen, fondsenwerving, … iedere vrijwilliger draagt zijn steentje bij en dit ten gunste van ons allemaal en onze prachtige natuur in Torhout.