Negensprong bij Sint-Rembert Scholengroep

Patrick Demarest

02/06/2018
cultuur/onderwijs

Volgend schooljaar zal Scholengroep Sint-Rembert opnieuw een basisschool meer tellen. Vanaf 1 september 2018 treedt basisschool De Negensprong Koekelare immers toe tot de scholengroep. Die beslissing werd genomen na opbouwende en transparante vergaderingen die tijdens dit schooljaar op bestuursniveau werden gevoerd. Scholengroep Sint-Rembert zal vanaf dan bestaan uit 13 basisscholen, 10 secundaire scholen, een internaat, kinderopvang en CLB.

De Negensprong

De basisschool De Negensprong telt momenteel vier vestigingen. In de Kerkstraat en Ichtegemstraat in Koekelare zijn er twee aparte vestigingen. Verder heb je een afdeling in Bovekerke en één in De Mokker. Administratief gaat het om twee scholen met elk een directeur (Karla Crombez en Joeri Uyttenhove), maar ze vormen één geheel in hun werking. De Negensprong blijft deel uitmaken van de scholengemeenschap De Ruidenberg, maar de intense samenwerking met de secundaire school Sint-Martinus, onderdeel van Scholengroep Sint-Rembert, kan nu nog verder uitgewerkt worden.

 Toetreding

De school treedt toe vanaf september 2018 en de voorbereidingen zijn volop lopende. Daarbij gaan we uit van het principe dat wat dichtbij de kinderen kan gebeuren, best ook in de scholen zelf gebeurt. Andere, overkoepelende taken, worden op het niveau van de scholengroep uitgevoerd. De lokale verankering van de Koekelaarse basisschool blijft een belangrijk aandachtspunt.

 Scholengroep blijft groeien

Scholengroep Sint-Rembert bestaat dus vanaf 1 september 2018 uit 13 basisscholen, waarvan eentje voor buitengewoon onderwijs, 10 secundaire scholen, een internaat, kinderopvang en een Centrum voor Leerlingenbegeleiding. De scholen zijn gelegen in Torhout, Koekelare, Lichtervelde, Handzame, Zedelgem en Aartrijke. De scholengroep Sint-Rembert telde op 1 februari 2018 zo’n 7 087 leerlingen waarvan 3 591 in het basisonderwijs. In de vrije basisschool De Negensprong van Koekelare gingen op dat moment 633 kinderen naar school, waarvan 233 kleuters en 400 lagereschoolkinderen.

Daarmee blijft Scholengroep Sint-Rembert gestaag groeien. Vooral het aanbod basisscholen groeide de voorbije jaren. In juni 2017 trad basisschool De Fonkel uit Aartrijke toe tot de scholengroep. Een jaar eerder was dat het geval met de basisscholen De Leeuw en Dorp uit Zedelgem.