Nieuw: Grandfondo Team Velo-Dito

Patrick Demarest

23/06/2023
vereniging

Torhout telt er een nieuw wielerteam bij: Grandfondo Team Velo-Dito.

Tiyani Vanmassenhove treedt op als woordvoerder van het nieuwe team: "Onze vriendengroep die samen gaat fietsen, breidt telkens maar verder uit, meer en meer worden onze ritten uitdagender. We nemen zeer frequent deel aan lokale rondritten, challenges, e-races op de rollen… Het leek ons dan ook vanzelfsprekend om deze interesses te verbinden met elkaar en ons eigen Granfondo-team op te richten. Granfondo-wielerritten zijn wielerfeesten waar duizenden wielerfanaten vanuit verschillende landen aan deelnemen. Bij het rijden van deze Granfondo's gaat het om meer dan alleen het rijden van een scherpe tijd. Ook binnen ons team geldt dit principe. Niet alleen het sportieve, maar de totaalbeleving om dit als vriendengroep te kunnen verwezenlijken staat voorop."

Binnen- en buitenland

"Deze fietstochten/wedstrijden worden in binnen- en buitenland verreden. Om aan zo’n wedstrijden deel te nemen in het buitenland vraagt dit wat extra organisatie van onszelf. Het gaat in de eerste plaats om een leuke uitstap met vrienden: we leven samen toe naar de dag van de rit.  Mede hiervoor willen we ons aan elkaar verbinden om samen de uitdaging voor buitenlandse Granfondo's succesvol te volbrengen. Indien we dit met meerdere renners samen kunnen doen, maakt dit het logistiek gemakkelijker en een nog leuker gegeven om dit samen te kunnen doen en beleven."

Avondrit in Torhout

"Concreet willen we een avondrit organiseren die zal plaatsvinden op donderdagavond. Deze start en eindigt aan ons clublokaal Idem Dito in Torhout. Deze rit wordt het uitgangspunt van onze club. We verwachten van onze leden een positieve attitude, respect, veiligheid, milieuvriendelijkheid, gezondheid en engagement. Samen uit, is samen thuis! De rit wordt beschouwd als een babbelrit waarbij we onze hobby beoefenen in het bijzijn van vrienden en we samen genieten van de totaliteit. Het genieten van de sport en sociaal gebeuren staat voor op het sportieve, de afstand en de gemiddelde snelheid wordt aangepast aan elke aanwezige fietser. 

In het weekend beogen we om samen toertochten in de nabije buurt te rijden. Als voorbereiding op de verschillende Granfondo's wat als hoofddoel van het fietsseizoen beschouwd wordt."

Sponsors

Clublokaal is Idem-Dito, Markt 3, Torhout. 

Argenta Leen Tanghe 

Hypotheekwinkel Torhout

Idem Dito Torhout

Dv carcleaning Torhout

Dakwerken Vanhoutte Torhout 

Medische pedicure Nancy Torhout 

Delta Bikes Oostkamp 

Doopsuiker Pinokkio Aartrijke