Nieuw Sint-Rembertgordel

Patrick Demarest

20/05/2018
vereniging

Op zondag 27 mei 2018 organiseert Lions Club Torhout de eerste editie van de SINT-REMBERTGORDEL in en om Torhout. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Scholengroep Sint-Rembert, Stad Torhout en de besturen van de gemeenten waar de tocht zal passeren.

Voorzitter Paul Cordenier van Lions Club Torhout: "Het idee is gegroeid uit de vroegere SIVI-Gordel, een traditie in Torhout, die jammer genoeg verloren is gegaan. De SIVI-gordel werd in de jaren 1990 georganiseerd door Ronny Aernoudt en het SIVI in Torhout. Het was een groot succes, ongeveer telkens tussen de 2000 en 5000 deelnemers, maar door omstandigheden kwam een eind aan dit succesverhaal."

"Met Lions Club Torhout willen we de traditie nieuw leven in blazen en organiseren wij, in nauwe samenwerking met de Scholengroep Sint-Rembert en Stad Torhout, opnieuw deze Gordel.   Het gaat om een gemoedelijk, familiaal gebeuren, met aandacht voor groot en klein. Het is de bedoeling van Lions Club Torhout om dit evenement dit jaar op te starten en te beperken tot fietsen maar ook om er een traditie van te maken in de komende jaren en mogelijks uit te breiden. Maar dat zien we wel in de nabije toekomst."

"Omdat we aandacht hebben voor groot en klein én voor honger en dorst, zijn er 2 tochten beschikbaar, een zogenaamde Kleine Gordel van 12 kilometer en een Grote Gordel van 45 kilometer. Tijdens de tochten zijn er verschillende stopplaatsen waar versnaperingen en dranken voorzien zijn."

"De beide tochten, klein en groot, starten op dezelfde plaats, namelijk in het SIVI in Torhout, ingang via kant Station (Viaductstraat).  Daar zullen de deelnemers zich kunnen aanmelden en hun pakket in ontvangst kunnen nemen."

De gordels

"De Grote Gordel van 45 kilometer doet nadien volgende stopplaatsen aan : het Kasteel van Wijnendaele, het SMIK in Koekelare (waar soep wordt geserveerd) , basisschool De Fonkel in Aartrijke (waar een lichte lunch in de vorm van broodjes wordt voorzien), basisschool De Leeuw in Zedelgem (koffie en gebak kunnen toch niet ontbreken) en Vrije Basisschool Driekoningen (waar dorstigen zich zullen kunnen laven).   Op al deze stopplaatsen zal er uiteraard ook een drankje verkrijgbaar zijn.   Deze tocht kan aangevat worden tussen 10 en 13 uur.

De Kleine Gordel van 12 kilometer doet het Kasteel van Wijnendaele aan en rijdt daarna door naar Driekoningen. Deze tocht kan je starten tussen 13 en 15 uur.

Aankomen doen we met zijn allen op het vernieuwde Amazoneplein in Torhout, op Torhout-Oost, dat die dag overigens ook feestelijk geopend zal worden. Daar vindt in de namiddag, vanaf 14 uur “Feest in ’t Groen” plaats, een evenement dat elk jaar groeit.   Er zijn optredens voorzien, animatie, een bar en allerhande standhouders die voor nevenactiviteiten zullen zorgen.   Kortom, de perfecte plaats om aan te komen na een fijne tocht door het Houtland en te genieten van een welverdiende, verzorgde BBQ.   Deze zal beginnen om 17.30 u. en we zouden de BBQ graag afronden om 19.30 u. want we sluiten de dag af met een optreden van ‘Planeet 9’ om 20 uur."

 

"Dankzij de medewerking van Stad Torhout, Scholengroep Sint-Rembert en onze diverse sponsors kunnen wij u de grote Gordel aanbieden voor de zachte prijs van 20 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Voor de kleine Gordel wordt respectievelijk 18 en 10 euro gevraagd.   In deze prijs zit de Gordel inbegrepen, inclusief de versnaperingen op de diverse stopplaatsen én de BBQ op het Amazoneplein. Dranken zijn uiteraard niet inbegrepen maar zullen op de stopplaatsen te verkrijgen zijn."

"Om alles gestroomlijnd te laten verlopen zullen de kaarten verkocht worden via Ticketwinkel.be (zie website www.sint-rembert-gordel.be). U kan alle nuttige info in verband met deze dag vinden op deze website én uiteraard kan u ons ook volgen via Facebook : www.facebook.com/sintrembertgordel. "

"De opbrengst van het evenement gaat integraal naar het Sociaal Fonds van de Lions en dus naar de diverse goede doelen die wij als vereniging steunen."