Nieuwe openingsuren recyclagepark Torhout

Patrick Demarest

27/10/2017
straat/wijk

Op 20 september 2014 werd het nieuw recyclagepark in de Atelierstraat in gebruik genomen. Bij de opening van het nieuwe park werden de openingsuren onder de loep genomen. Rekening houdende met het aantal bezoekers, verspreid over de verschillende dagen in de week, werd toen besloten om het park te sluiten op woensdag en langer open te houden op zaterdagnamiddag. In plaats van het park op zaterdag te sluiten om 14 uur, bleef het open tot 16 uur.
Huidige openingsuren

Het recyclagepark is open op maandag en vrijdag van 13.30 tot 18 uur, op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16 uur. Intussen is het park drie jaar actief en beschikt de stad over concrete cijfers i.v.m. het gemiddeld aantal bezoekers per dag dat het park open is, het aantal bezoekers per openingsuur, …

Uit deze cijfers blijkt dat heel wat Torhoutenaren op donderdag en zaterdag een bezoek brengen aan het recyclagepark. Als we de openingsuren bekijken dan situeren de pieken zich op het moment dat het park opent en tussen 14 en 15 uur.

Nieuwe uren vanaf 1 januari

Rekening houdende met deze cijfergegevens besliste het College van Burgemeester en Schepenen de openingsuren van het recyclagepark aan te passen vanaf 1 januari 2018.
Rekening houdend met de informatie die de stad uit de concrete cijfers van MIROM kon halen, streeft men er vanaf 1 januari 2018 naar het recyclagepark maximaal open te houden. Concreet wil dit zeggen dat  het park ook op woensdag zal open zijn. Momenteel wordt er samen met de betrokken stadsdiensten gewerkt aan nieuwe openingsuren.