Nieuwe start Torhoutse Willemsfonds

Patrick Demarest

03/07/2021
vereniging

Ere-Gemeenteraadslid Pieter Debou neemt de leiding van het heropgerichte Willemsfonds op en maakt meteen een start met niet minder dan 70 leden.

Pieter is reeds actief binnen het Willemsfonds sinds 25 jaar. Op 6 oktober 1996 werd hij, op 18-jarige leeftijd de jongste voorzitter ooit, tijdens een aperitief-concert in kasteel d’Aertryke. In 1998 gaf hij de fakkel door aan Rachel Cools en bleef actief als penningmeester en later bestuurslid. De Torhoutse afdeling bestaat 107 jaar (°1914) en werd opgericht door Gustave Maertens, vader van Albert Maertens (Vlaams liberaal denker en voormalig directeur-generaal van Het Laatste Nieuws).

De andere bestuursleden zijn ondervoorzitter Piet Wostyn, secretaris Dries Storme, penningmeester Annick Dedoelder en de bestuursleden Ilja Wostyn, Freddy Keersebilck, Nino Seynaeve en Evita Vanbesien.

Pieter was van 2014 tot 2019 ondervoorzitter van het Willemsfonds Brussel-Centrum en de voorbije twee jaar ook voorzitter en slaagde er in het ledenaantal te doen stijgen van 30 naar 120 leden.