Nieuwe toegang voor de Warande

Patrick Demarest

09/06/2021
jeugd

Lokaal Bestuur Torhout koopt de gebouwen van meubelbedrijf Leda in de Warandestraat. Op deze manier krijgt speelplein De Warande een nieuwe en veilige toegang en investeert het lokaal bestuur in verkeersveiligheid en de jeugd.

 (De ingang van de Warande langs de drukke Aartrijkestraat verdwijnt.)

Zoals bekend wijkt het florerende meubelbedrijf Leda uit naar het nieuwe industrieterrein Ringaert langs de Roeselaarseweg om er een nieuw en ruimer bedrijfsgebouw te betrekken.

Opportuniteit voor nieuwe en veilige toegang

 Voor het Lokaal Bestuur Torhout is dit een opportuniteit om het speelplein De Warande een nieuwe en veilige toegang te geven langs de Warandestraat.

De huidige toegang aan de Aartrijkestraat is al langer een doorn in het oog op vlak van verkeersveiligheid. Zeker in de zomermaanden wanneer de speelpleinwerking op volle toeren draait, kan het er erg druk zijn met onveilige situaties voor zowel de bezoekende kinderen, als voor andere voetgangers, fietsers en de buren.

Parkeren zal ook niet langer een probleem zijn door de nabijheid van de parking aan de begraafplaats.

Masterplan

"Nu de gemeenteraad de aankoop goedgekeurd heeft, zal begin 2022 een masterplan voor de site opgemaakt worden en dit met betrokkenheid van alle belanghebbenden, zoals de eigenaar, de gebruikers, de buurt, de tennisclub... Naast de toegang tot De Warande zullen ook andere mogelijke functies en ontwikkelingen op de site bekeken worden.", aldus schepen van jeugd en stadsplanning Lieselotte Denolf

Met de aankoop is een bedrag van 660.000 euro gemoeid. Dit initiatief past volledig binnen de doelstellingen van het meerjarenplan. De nodige middelen zijn hiervoor vrijgemaakt.

In afwachting van de realisatie van het nieuwe bedrijfsgebouw op het industrieterrein Ringaert blijft meubelbedrijf Leda in de Warandestraat actief. De verhuis is gepland voor halfweg 2022.

Schepen van stadspatrimonium Hans Blomme is tevreden: "Een jarenlang probleem waar niet onmiddellijk een pasklare oplossing voor bestond, kan met deze aankoop opgelost worden. De verkeersveiligheid in de omgeving van het speelplein zal in de eerste plaats voor onze kinderen drastisch verbeterd worden. We zullen overleggen met de andere partners om te bekijken wat nog op de site mogelijk is en hoe we alles verder kunnen concretiseren."