Nieuwjaar 'vieren' in het ziekenhuis

Patrick Demarest

31/12/2020
Actua

Van oudejaar naar Nieuwjaar wordt overal en op alle mogelijke manieren gevierd. Grote feesten zullen er niet zijn dit jaar omwille van verboden, kleine familiefeestjes wel maar vooral veel bubbels in de bubbels. Maar er zijn ook heel wat mensen die toch moeten werken. Niet in het minst zij die in de zorg actief zijn want naast covid-patiƫnten zijn er nog heel wat mensen die zorg nodig hebben. Zo werd Peter Verplancke, PR-man van Torhout KM en secretaris van de Nacht van Vlaanderen, op 30 december geopereerd en 'viert' hij het nieuwe jaar in AZ Delta in Rumbeke.

Peter Verplancke: "Die operatie moest normaal gezien eerder dit jaar plaats hebben gevonden maar ging niet door omwille van corona...Het betreft een tweede nekoperatie, eerder werden vier wervels vastgezet, nu nog twee. Ik blijf normaal nog tot morgen, nieuwjaardag dus, ter observatie. Toen de dokter vroeg of het 30 december mocht zijn, had ik er geen probleem mee. Ik ben alleen en kan nergens bij familie terecht anders zijn we met teveel. Dus beter in het hospitaal de overgang van oud naar nieuw doorbrengen met een mooi en lieve verpleegster!"

"ik vergeet hier dit klote 2020 en stap hier buiten in een prachtig 2021. Alleen moet ook mijn tweede heup, na corona, nog geopereerd worden, negen jaar na de eerste!"