Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

21/06/2017
Actua

police station with police cars parked clipart

Torhout
Hugo Verriestlaan (18.06.2017 – 18.45 uur) Geparkeerde personenwagen werd aangereden door onbekend voertuig dat de vlucht nam.
Ernest Claeslaan (18.06.2017 – 23.15 uur) I.K. (man, °1984 uit Torhout) rijdt met zijn personenwagen langs de Ernest Claeslaan in de richting van Ruddervoorde. Gekomen aan de bocht waar de Ernest Claeslaan overgaat in de Donaustraat, verliest hij controle over het stuur van zijn wagen, rijdt door de omheining en komt tot stilstand in een weide. Hij wordt licht gewond overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. Hij is onder invloed van alcohol en legt een positieve ademtest af, zijn rijbewijswordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zijn wagen is niet meer rijvaardig en dient getakeld te worden.
Roeselaarseweg (19.06.2017 – 8.25 uur) Aanrijding tussen personenwagen met aanhangwagen (bestuurd door J.V., man, °1985 uit Ichtegem) en elektrische fiets (bestuurd door P.V., man, °1958 uit Lichtervelde) ter hoogte van het kruispunt met de Kwakkelstraat. Fietser komt ten val en wordt licht gewond overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis.
Dinsdag 20 juni

In het raam van de zomer BOB-campagne werden er in de politiezone KOUTER op verschillende plaatsen alcoholcontroles georganiseerd tussen 15 en 21 uur.

Resultaten :

  • Aantal gecontroleerde bestuurders = 67 – allen hebben een negatieve alcoholcontrole afgelegd
  • Aantal onmiddellijke inningen = 9 (o.m. voor rijden op moto zonder voldoende bescherming, ladingszekerheid, tachograaf, gordeldracht,….)
  • Aantal processen-verbaal = 6 (o.m. inbreuken op de inschrijving, rijbewijs, keuring,….)
  • Aantal processen-verbaal van waarschuwing = 6 (o.m. rijbewijs, keuring,…)