Nieuws uit politiezone Kouter

Patrick Demarest

07/04/2016
Actua

Torhout

Noordlaan – 1 april - Verlies van lading – Landbouwtractor met aanhangwagen  heeft grote hoeveelheid aarde verloren op de baan, de rijstrook was niet meer berijdbaar. Oorzaak: Laadbak was niet goed afgesloten. Firma die aan het werk is in de Oostendestraat kwam alles opruimen.

Heidestraat – 1 april rond 13u – Geparkeerde personenwagen werd aangereden door onbekend voertuig dat de vlucht nam.

Rijselstraat – 2 april na middernacht – Moeilijkheden met dronken persoon – Een jongeman zet de straat in rep en roer. Hij is dronken, wordt bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de cel.

Oostendestraat – 2 april voor middernacht – Tijdens het parkeren rijdt een vrouw in de 60 met haar personenwagen een geparkeerd voertuig aan. Ze is onder invloed van alcohol en legt een positieve ademtest af, haar rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Vredelaan - 3 april na middernacht – Sturen onder invloed – Ploeg Kouter controleert een personenwagen waarvan de bestuurder rijdt onder invloed van alcohol. Hij legt een ademtest ‘alert’ af, zijn rijbewijs wordt voor 3 uur ingehouden.

Markt – 3 april rond 1u – Opzettelijke slagen en verwondingen – Een man uit Torhout heeft slagen gekregen in café. Hij wordt gekwetst overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis Torhout.

Oostendestraat – 3 april – 08.00u – Openbare dronkenschap – Jongeman ligt op trottoir te slapen. Hij is dronken en wordt door de ambulance overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis ter verzorging.

Nieuwstraat – 4 april rond 9u – Let wel, de feiten dateren van 2 april. Onbekende rijdt met zijn/haar voertuig langsheen de Nieuwstraat wanneer hij/zij ter hoogte van huisnummer 16 ongekende manoeuvres maakt waardoor het voertuig met de achterkant tegen de terrastafels van de horecazaak terecht komt. Hierbij is er schade aan één van de tafels. Vervolgens rijdt de bestuurder een beetje vooruit en weer achteruit, deze keer tegen de gevel van de horecazaak. Hierdoor breken er stukken van de gevelstenen af. De onbekende blijft gas geven en achteruit rijden tegen de gevel. Daarna rijdt hij/zij plots vooruit, op de verkeersgeleider met struiken. Het voertuig blijft enkele minuten schuin staan waarna de onbekende chauffeur plots veel gas geeft, het voertuig snel draait en richting Markt rijdt.

Karel de Goedelaan – 4 april rond 16u– Sturen spijts verval – Ploeg Kouter controleert een personenwagen waarvan jonge bestuurder ene verval tot sturen heeft. PV opgesteld.

Elisabethlaan – 4 april rond 17u – Beschadiging voertuig – Onbekende(n) hebben krassen getrokken in koetswerk van geparkeerde personenwagen.

Poperbosstraat – 6 april om 9u – Diefstal uit voertuig – Onbekenden stelen op ongekende manier een portefeuille uit de bestelwagen. Daarna vluchten ze in ongekende richting.