Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

10/05/2016
Actua

Torhout
Diefstal met braak
In de Guido Gezellelaan werd op 9 mei een raam van een aan de achterzijde van het station geparkeerde personenwagen ingeslagen en geld gestolen uit de wagen.
In de Rozeveldstraat werd binnengebroken (6 mei) via het wc-raampje dat in kipstand. Er werd 140 euro cash gestolen.
Zowel in de Keibergstraat (twee plaatsen) en in de Korenbloemstraat werd op 6 mei binnengebroken via niet-slotvaste achterdeuren.  Daarbij moest men in twee gevallen over een omheining kruipen. Telkens werd geld ontvreemd.
Nog in de Keibergstraat wordt op 6 mei binnengebroken in een garage van een huis en geld gestolen uit de portefeuille die in de niet afgesloten wagen zat.
In de Rozeveldstraat forceerden op 7 mei onbekenden het kelderraam en betraden zo de woning. Er is nog geen nadeel bekend.

Poging tot diefstal met braak
In de Zandbergstraat probeerde iemand op 6 mei via een raam van het bureau binnen te raken. Het alarm trad echter in werking en de dader vluchtte weg.
In de Keibergstraat betrad een onbekende een eigendom via het poortje dat aan het erf grenst. Hij probeerde de woning te betreden door het raam van de veranda in te stampen. De eigenaar van de woning zag dit gebeuren en riep. De onbekende dader nam hierop de vlucht.

Vluchtmisdrijf
In de Aartrijkestraat werd op 8 mei een geparkeerde personenwagen aangereden door een onbekend voertuig dat de vlucht nam.

Niet verzekerd
In de Fraeysstraat (4 mei) en in de Vredelaan (2 mei) werden respectievelijk de wagens van S.C. uit Torhout en T.N. uit Torhout getakeld omdat bestuurders geen geldig verzekeringsbewijs konden voorleggen.

Onder invloed
In de Robrecht de Friesstraat werd op 5 mei een Bruggeling betrapt op sturen onder invloed. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Ongeval
In de Schavelarestraat reed E.M. (vrouw uit Torhout) op 6 mei met haar voertuig langsheen de Schavelarestraat in de richting van de Bollestraat. Om onbekende reden verliest zij de controle over haar stuur en rijdt een slagboom van de spoorwegen omver om vervolgens tussen de omheiningsdraad en toegangspoort van een woning terecht te komen. Het voertuig werd getakeld.
In de Vredelaan kwam op 7 mei  een 12-jarig meisje uit Torhout in aanrijding met de rechterflank van een wagen lichte vracht. Er raakt bij de aanrijding niemand gewond.

Vandalisme
Alberic Deleustraat -7 mei- Onbekenden betraden de terreinen van de Chiro en sloegen met onbekend voorwerp het glas kapot van één van de Chirolokalen. Vervolgens trokken ze de omlijsting van de houten deur kapot en bekrasten ze het plexiglas in de deur