Nieuws van de kinderboerderij

Patrick Demarest

12/01/2016
jeugd

IMG_1067

Inschrijvingen kampen kinderboerderij (zonder overnachting)
Op woensdag 13 januari 2016 om 19.30 uur starten de inschrijvingen voor de kampen op de kinderboerderij VIA DE WEBSHOP http://webshop.torhout.be/ Heb je tijdens de inschrijvingen hulp nodig dan kan je van 19.30 tot 20.30 uur terecht in het Vrijetijdshuis, Markt 1, 8820 Torhout. Je kan ons ook telefonisch bereiken op 050 22 20 14 en via mail op vrijetijdshuis@torhout.be.
Zuivelweken van 25 januari tot en met 5 februari
Van maandagnamiddag 25 januari tot en met vrijdag 5 februari, telkens in de voormiddag, vinden op de kinderboerderij de zuivelweken plaats. Met de zuivelweken worden schoolkinderen aangeleerd dat een gezond ontbijt belangrijk is maar ook lekker en haalbaar. Basis is de actieve voedingsdriehoek. Een evenwichtig ontbijt bevat elementen uit minimum vier kleuren van de driehoek. Uit elke groep voedingsproducten wordt een aanbod gedaan op het ontbijtbuffet.  In het tweede deel van de voormiddag kan je kiezen uit de volgende lesthema’s:
-          Zelf yoghurt maken
-          Zelf kaas maken
-          Koken met melk: bananenmilkshake en vanillepudding
-          Koken met melk: pannenkoekjes bakken
-          Bereidingen met melk: chocolademelk en vruchtendrankje
-          Melkquiz…
-          Bereidingen met kaas: 4-kazen pizza.
Scholen die nog willen deelnemen kunnen inschrijven tot 15 januari. Deelnameprijs: 4,5 euro per leerling ontbijt + activiteit (1 euro korting voor Torhoutse scholen)
Info: Veerle Callebert, 050 21 67 03; kinderboerderij@torhout.be