Nieuws van KATZ

Patrick Demarest

01/10/2024
Onderwijs

KATZ, Kunstacademie Torhout Zedelgem, is in de slipstream van het gewone onderwijs ook van start gegaan. De gloednieuwe folkafdeling heeft een super start genomen. Nyckelharpa, folkviool, diatonische accordeon en doedelzak staan nu helemaal op de kaart in Torhout! Meer nieuws over de inschrijvingen volgt maar het ziet er alvast heel veelbelovend uit! Opnieuw groei! En er staan al leuke dingen op het programma...

8 november: het gerenommeerde ensemble Spectra brengt een concert in de Grote Kapel

Op 8 november om 20 uur is het Spectra Ensemble te gast.  Dit ensemble, voor hedendaagse muziek, speelt werk van Debussy, Ravel, Stravinski en van twee ex-leraars van KATZ: Koen Quintyn en Mirek Coutigny. Deze componisten leven en werken een eeuw van elkaar verwijderd, maar in een gelijkaardige tijdsgeest: namelijk in een tijd van oorlog en strijd.  Ben je benieuwd op welke manier deze componisten de strijd van de kunstenaar verklanken? Kom dan zeker naar dit bijzondere concert.  

Kaarten kosten 10 euro (leerlingen KATZ zijn gratis) en kan je reserveren via secretariaatacademie@torhout.be


15 november: Griezelkot in Ten Walle

KATZ wordt omgetoverd tot een Griezelkot. Maak tussen 18.30 en 20.30 uur een avontuurlijke wandeling doorheen Ten Walle en ontdek de griezelverhalen van onze Kunstacademie. De leerlingen muziek, woordkunst, dans en beeld maken het griezelig gezellig! Gratis toegang, plezier en avontuur verzekerd!