Nieuws van VIVES

Patrick Demarest

15/10/2020
cultuur/onderwijs

Naast het feit dat VIVES overschakelt naar code oranje viel er nog ander nieuws te rapen in Hogeschool VIVES. DE kaap van 16.000 leerlingen werd voor het eerst gehaald en met Lieven Danneels komt er een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur.

 

16.000 studenten

Hogeschool VIVES rondt voor het eerst de kaap van 16.000 studenten. Die eer valt te beurt aan Thomas Baumgarten uit Brugge. Hij schreef zich in voor de opleiding sociaal werk aan campus Kortrijk en kreeg een boekenbon en een groot stuk chocolade met daarop de vermelding 16.000ste student.

Hij zal de opleiding op afstand volgen en is daarmee een van de ruim 3100 afstandsstudenten van VIVES. De studentenpopulatie neemt dit academiejaar toe met ruim 6%, in afstandsonderwijs zelfs met 27%.

Nieuwe voorzitter

Lieven Danneels (Izegem) volgt Herman Vanlerberghe (Roeselare) op als voorzitter van de raad van bestuur van Hogeschool VIVES. Lieven Danneels is co-eigenaar en co-gedelegeerd bestuurder van Televic Group in Izegem. Herman Vanlerberghe was 10 jaar lang voorzitter, eerst van KATHO en later van VIVES. 

Lieven Danneels, van opleiding burgerlijk ingenieur, is topman bij Televic Group. Dat bedrijf telt 1000 werknemers verspreid over diverse vestigingen in de hele wereld. Televic ontwikkelt en produceert elektronische communicatiesystemen voor een aantal nichemarkten zoals verpleegoproepen, conferenties en simultaanvertalingen, passagiersinformatie voor trein en tram, en softwareoplossingen voor (taal)onderwijs.

Lieven Danneels was ook voorzitter van VOKA West-Vlaanderen en van het bestuurscomité van Kulak. Verder is hij bestuurslid bij VOKA Brussel, ziekenhuis Jan Yperman, IMEC en KU Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van VARIO, de Vlaamse Adviesraad voor Innovatie en Ondernemen.