Ontslag voorzitter Open VLD Torhout

Patrick Demarest

24/11/2020
Politiek

Nathalie Mortelé kondigde haar ontslag als voorzitter van Open VLD Torhout aan.

(Op de kerstmarkt anno 2019 v.l.n.r.: Annick Dedoelder, Nathalie Mortelé, Ilja Wostyn en Piet Wostyn.)

Nathalie Mortelé: "Ik kondigde vanavond tijdens de bestuursvergadering van Open VLD Torhout mijn ontslag aan als voorzitter.  

Dit was geen evidente beslissing en ik heb deze beslissing pas genomen dan meer dan één slapeloze nacht. 

Toch ben ik ervan overtuigd dat dit zowel voor mezelf maar ook voor onze lokale afdeling de beste beslissing is.

Als je als voorzitter vaststelt dat je bestuur een andere visie heeft op de toekomst van je lokale afdeling, dan dat jezelf hebt als voorzitter, dan ben ik ervan overtuigd dat je de moed moet hebben om dit te erkennen en een stap opzij te zetten om je bestuur alle kansen te geven om hun visie verder uit te bouwen naar de toekomst toe.

Ik heb deze beslissing voor mezelf genomen en van enige frictie of wat dan ook is er geen sprake.  Integendeel, ik ben een dankbare (ex)- voorzitter en trots op de verwezenlijkingen van de voorbije 2 jaar. 

De manier waarop we in 2018 in extremis deelgenomen hebben aan de gemeenteverkiezingen, de succesvolle activiteiten die zijn georganiseerd, de samenwerking met CD&v, SPA en Groen ten voordele van de Warmste Week, het hotdogsucces op de Kerstmarkt van Torhout en het succesverhaal van de Nieuwjaarsreceptie 2020 in samenwerking met de afdelingen Oostkamp en Zedelgem en de oprichting van de jongerenafdeling ZOT (Zedelgem, Oostkamp en Torhout) met Egbert Lachaert als gastspreker zijn er maar enkele van.

Ik wens het bestuur van Open VLD Torhout dan ook alle succes en die verdiende zetel in het stadsbestuur in 2024. 

Wat mezelf betreft, kan ik jullie geruststellen, of net niet, dat met deze beslissing mijn politiek ambities niet in het minst zijn opgeborgen. 

Mijn politieke hart en overtuiging blijven zo blauw als het diepste blauw en dit zal zich ook uiten in toekomstige projecten."

"Op zoek naar nieuwe voorzitter"

Ilja Wostyn, huidig voorzitter van Jong VLd en van Jong Vld ZOT, weet dat er werk te doen valt. "We moeten op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dat is duidelijk. Ik kan het voorzitterschap van Jong Vld niet combineren met dat van Open Vld afdeling Torhout. En er is uiteraard ook nog Mostaard Wostyn, mijn job!"

"De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn in 2024 en we hebben dus nog even tijd maar we gaan het ook niet voor ons uit schuiven."

Er zouden verschillende visies zijn over de toekomst van de partij?

Ilja: "Die zijn er maar ik dacht dat we toch altijd een compromis vonden of konden vinden. Ik denk dat de reden van het ontslag van Nathalie vooral het feit is dat ze verhuisde naar Brugge. Minder feeling met Torhout dus."

En zo valt Open Vld opnieuw op de familie Wostyn terug...

Ilja: "Wij staan in elk geval 100% achter Open Vld maar er zijn uiteraard nog andere mensen. Nu willen wij ons vooral profileren via social media, tonen dat wij er ook zijn."