Ook de Breskens is er bijna klaar voor

Patrick Demarest

01/05/2021
horeca/toerisme

Het is in alle (corona)stilte verlopen maar Peter Vandenberghe huurt vanaf oktober 2020 café De Breskens. Doel was om te starten op 1 november 2020 maar corona wilde van geen wijken weten. Peter en Linda zullen klaar staan om de klanten te ontvangen op 8 mei. Op het terras uiteraard.

Peter Vandenberghe (51) en zijn vriendin Linda hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om café De Breskens naar hun hand te zetten. Het interieur werd aangepast en de tuin werd ontmanteld. "Alles was verwilderd", zegt Peter. "Zes containers hebben we daaruit gehaald."

Café-loungebar

Peter Vandenberghe en Linda, woonachtig in Wijnendale,  hielden al een horecazaak open in Gistel, eerder een nachtzaak maar zoeken het nu dichter bij huis dus.

"Het is de bedoeling dat De Breskens een café- loungebar wordt. Je zal er ook iets kunnen eten zoals spaghetti en stoofvlees."

"We mikken op alle leeftijden", zegt Peter die actief was in de bouw en als zoon van aannemer Roger is dat niet abnormaal.

Toog en terras

"De hele inboedel was hier verkocht en dus konden wij het invullen zoals we wilden. Het wordt dus in elk geval weer een café waar je aan de toog kan zitten. En vooraan is er een terras waar we de hele namiddag zon hebben. Belangrijk! Zeker omdat op 8 mei nog maar alleen de terrassen open mogen."

"Ook in de tuin komt er een terras van tien op tien met beplanting en een speeltuin voor kinderen. In het café komt verder ook nog een keuken en een vergaderzaal en hat apart zaaltje waar je vroeger kon eten, zal nu ingepalmd worden door een poolbiljart en voetbaltafel. We hebben nog wat werk maar op 8 mei is iedereen alvast welkom."